Inchirierea unui vehicul este o modalitate convenabila si economica de a va deplasa

Inchirierea unui vehicul este o modalitate convenabila si economica de a va deplasa

0 Shares
0
0
0

Inchirierea temporara a unui vehicul poate fi foarte convenabila. Fie ca nu va place sa porniti la drum pentru calatorii lungi sau pur si simplu nu detineti o masina personala, inchirierea de masini este solutia perfecta in multe situatii. Este inca mai bine sa va pregatiti oferta de care dispuneti si sa comparati tarifele si serviciile oferite de fiecare companie de inchiriere inainte de a face alegerea.

Inchiriaza o masina: ce vehicul sa alegeti?

Categoriile sunt desemnate prin literele alfabetului (A, B, C, D) – A corespunzatoare unei masini mici (Twingo, 107 …). Evident, veti tine cont de bugetul dvs, dar si de numarul de pasageri! Fiti constienti de faptul ca diferenta de pret dintre doua categorii poate fi foarte mica, asa ca nu va panichati. Retineti ca, in momentul rezervarii, rezervati pur si simplu o categorie si nu un anumit model. Deci, nu fiti surprins daca vehiculul comandat nu este in cele din urma modelul disponibil, ci un altul din aceeasi categorie.

Conditii pentru inchirierea unei masini

Sa aveti cel putin 18 ani sa detineti un permis de conducere valabil cel putin 12 luni si corespunzator tipului de vehicul inchiriat.

Documente de furnizat pentru a inchiria o masina

Cartea de identitate

Permis de conducere

Dovada adresei

Pretul de inchiriere

Cele mai multe metode de plata sunt acceptate, dar companiile de inchiriere au o preferinta pentru plata cu cardul de credit. De asemenea, puteti inchiria o masina pe Internet stiind ca este mai bine sa platiti online, deoarece va va costa mai putin decat daca platiti pe loc. In ceea ce priveste tarifele, exista o medie de 20 € pe zi pentru o masina de categoria A.

Asigurare pentru a inchiria o masina

In general, asigurarea terta parte este inclusa in pretul de inchiriere mai ales daca faceti acest lucru anul acesta la inchirieri auto Cluj 2022. Acesta acopera bunurile si vatamarile corporale cauzate unei terte parti si vehiculului sau, chiar daca sunteti responsabil pentru aceasta. De asemenea, puteti incheia o asigurare suplimentara pentru a fi acoperita in caz de deteriorare a masinii inchiriate.

 

Rezervarea pentru a inchiria o masina

Rezervati-va vehiculul in avans pentru a evita orice risc de indisponibilitate. Puteti obtine chiar si uneori rate preferentiale facand-o in avans.

  • Data plecarii: Daca nu puteti ridica vehiculul in timpul programului de lucru sau intr-o zi de sarbatoare legala, unele agentii depun cheile la un comerciant din apropierea agentiei.
  • Data returnarii: aceeasi pentru returnarea cheilor, aveti posibilitatea de a le depune in cutia postala a agentiei.
  • Locul de plecare: trebuie sa ridicati vehiculul de la agentie. Aveti grija, deoarece daca se afla intr-un aeroport, va trebui sa platiti o suprataxa (taxa de aeroport de aproximativ 15 de euro).
  • Locul de intoarcere: la marile companii de inchiriere, aveti posibilitatea de a returna vehiculul in afara locului de origine (orice agentie a marcii), pentru un cost suplimentar de 15 pana la 30 de euro.

Si tineti minte ca inainte de a va urca la volanul masinii de inchiriat, este important sa verificati starea vehiculului (in interior si in exterior) in prezenta companiei de inchiriere. Daca observati probleme, nu ezitati sa le raportati in contractul de inchiriere, deoarece la returnarea vehiculului, locatorul va poate solicita sa platiti pentru daunele pentru care nu sunteti responsabil. In cele din urma, retineti ca kilometrajul de pornire trebuie sa fie identic cu cel mentionat in contract.Insa desi trebuie sa tineti cont de toate astea tot este mai bine sa apelati la un serviciu de inchirieri auto decat sa va cumparati dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like