Pentru ce afectiuni trebuie sa contactati un medic dermatolog

Pentru ce afectiuni trebuie sa contactati un medic dermatolog?

0 Shares
0
0
0

Ingrijirea de sine nu mai este un trend, ci o parte importanta a vietii noastre. Am devenit mai constienti de ceea ce mancam, de tipul de produse de ingrijire a pielii pe care le folosim, de cantitatea de stres la care suntem expusi si de calitatea somnului pe care il avem. Pe langa faptul ca suntem constienti, este important sa stim si cand trebuie sa mergem la un dermatolog.

Un dermatolog este un medic specialist care a absolvit patru ani de facultate si inca trei ani de pregatire dupa aceea. Acestia sunt instruiti in medicina generala, precum si in boli si afectiuni specifice pielii.

Daca banuiti ca problemele dvs. de piele depasesc ceea ce poate rezolva un medic generalist sau daca pur si simplu doriti sa luati masuri de precautie in prealabil, iata cateva semne care ar putea indica faptul ca trebuie sa consultati un dermatolog:

Ai o iritatie care nu vrea sa dispara

Daca va confruntati cu o eruptie cutanata de mai mult de doua saptamani, ar trebui sa consultati un dermatolog. Eruptiile cutanate pot fi cauzate de o varietate de lucruri, inclusiv o reactie alergica, o infectie bacteriana, o reactie la medicamente, stres sau o reactie la vreme.

Daca ati exclus toate aceste cauze, este o idee buna sa consultati un dermatolog, care poate efectua teste pentru a pune un diagnostic. Dermatologii pot ajuta, de asemenea, sa determine cel mai bun tratament pentru eruptia cutanata, inclusiv daca aveti nevoie de antibiotice, antivirale sau alte medicamente. Daca este probabil ca eruptia dvs. sa fie cauzata de un virus, antibioticele nu sunt de ajutor.

Va apar brusc umflaturi, vezicule sau excrescente

Daca aveti umflaturi, basici sau excrescente bruste pe piele, este important sa consultati un dermatolog. Pielea este un organ mare care este vulnerabil la o varietate de infectii. Daca observati aceste tipuri de modificari, ar putea fi un semn al unei afectiuni medicale subiacente, cum ar fi o reactie alergica, o infectie bacteriana, un virus, un parazit sau o reactie alergica grava, cum ar fi o alergie la antibiotice.

Daca va confruntati cu aparitia brusca a unei afectiuni medicale care provoaca umflaturi si/sau vezicule, ar putea fi un semn timpuriu al unei afectiuni mai grave, cum ar fi un cheag de sange, scabie sau o infectie cu stafilococ, care poate deveni mai grava daca nu este tratata.

Pielea ta este decolorata intr-un mod care nu este normal pentru tine

Modificarile normale ale pielii datorate imbatranirii, sarcinii, expunerii la soare sau geneticii sunt adesea vazute ca o decolorare inofensiva, cum ar fi pistrui sau pete de varsta. Cu toate acestea, daca decolorarea pielii dumneavoastra nu este normala pentru dumneavoastra, este o idee buna sa vorbiti cu un dermatolog.

Unele tipuri de afectiuni ale pielii care cauzeaza decolorari anormale includ melasma, care este o pata de piele intunecata din cauza unui dezechilibru hormonal, si vitiligo, care face ca petice de piele sa piarda pigmentul. Dermatologii va pot prescrie medicamente si alte tratamente care pot ajuta la readucerea pielii la culoarea normala.

Pentru toate aceste situatii, este indicat sa contactati un medic dermatolog Targu Mures si veti sti ulterior care sunt cele mai potrivite rezolvari pentru problemele dvs.

0 Shares
You May Also Like