Beneficiile semintelor de in

Beneficiile semintelor de in

0 Shares
0
0
0

Beneficiile semintelor de inSemintele de in sunt alimente pe baza de plante care ofera grasimi sanatoase, antioxidanti si fibre. Unii oameni le numesc „hrana functionala”, ceea ce inseamna ca o persoana le poate manca pentru a-si spori sanatatea.

Oamenii au crescut inul ca o cultura in Egiptul antic si China. In Asia, a jucat un rol in medicina ayurvedica de mii de ani. Astazi, semintele de in sunt disponibile sub forma de seminte, uleiuri, pulbere, tablete, capsule si faina.

Oamenii folosesc semintele de in ca supliment alimentar pentru a preveni constipatia, diabetul, colesterolul ridicat, bolile de inima, cancerul si alte cateva afectiuni, iar mai multe detalii despre beneficii seminte de in, puteti citi in continuare.

Posibile beneficii pentru sanatate

Semintele de in contin unele substante nutritive care pot avea diverse beneficii pentru sanatate. Ca si alte alimente pe baza de plante, semintele de in sunt bogate in antioxidanti. Acestea pot ajuta la prevenirea bolilor prin eliminarea din organism a moleculelor numite radicali liberi.

Radicalii liberi apar ca urmare a proceselor naturale si a presiunilor de mediu. Daca in corp exista prea multi radicali liberi, se poate dezvolta stresul oxidativ, ceea ce duce la afectarea si boala celulelor. Antioxidantii ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism.

Seminta de in este o buna sursa de lignani, care par sa aiba proprietati antioxidante. Potrivit unor oameni de stiinta, semintele de in pot fi de peste 800 de ori mai bogate in lignani decat cele mai multe alte alimente.

Urmatoarele sectiuni discuta despre posibilele beneficii pentru sanatate ale semintei de in mai detaliat.

  1. Reducerea riscului de cancer

Seminta de in contine acizi grasi omega-3. Cercetarile sugereaza ca acestea pot ajuta la prevenirea cresterii diferitelor tipuri de celule canceroase.

Seminta de in contine de asemenea, lignani, care sunt antioxidanti care pot incetini cresterea tumorii prin impiedicarea formarii de noi vase de sange. Un sondaj din 2013 a constatat o incidenta mai mica a cancerului de san in randul femeilor care au consumat seminte de in in mod regulat.

De asemenea, in 2018, autorii unei recenzii au concluzionat ca semintele de in pot contribui la reducerea riscului de cancer la san dupa menopauza.

Lignanii sunt un tip de fitoestrogen, care este un nutrient pe baza de plante care actioneaza intr-un mod similar cu estrogenul. A existat o anumita ingrijorare ca fitoestrogenii pot creste riscul de cancer de san, dar cercetarile recente sugereaza ca pot juca un rol protector.

  1. Imbunatatirea colesterolului si a sanatatii inimii

American Heart Association (AHA) recomanda consumul de mai multe fibre si omega-3 pentru a stimula sanatatea inimii. De asemenea, lignanii pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. Seminta de in contine toti acesti nutrienti.

Seminta de in contine, de asemenea, fitosteroli. Fitosterolii au o structura similara cu cea a colesterolului, dar ajuta la prevenirea absorbtiei colesterolului in intestine. Prin urmare, consumul de fitosteroli poate ajuta la reducerea nivelului de lipoproteina de densitate mica (LDL) sau colesterol „rau” din organism.

In 2010, cercetatorii au analizat efectul semintei de in asupra nivelului de colesterol al barbatilor cu colesterol moderat ridicat. Participantii au luat fie o capsula de 20 miligrame (mg) care contine lignani, o capsula de 100 mg, fie un placebo timp de 12 saptamani. Nivelurile de colesterol au scazut dupa administrarea de lignani, in special la cei care au luat capsulele de 100 mg.

Cercetatorii din spatele unui studiu din 2012 care a implicat 17 persoane au descoperit ca consumul de seminte de in a scazut nivelul colesterolului LDL si a ajutat organismul sa elimine grasimile, desi observa ca dieta generala poate juca un rol in acest sens. Echipa a sugerat ca semintele de in dietetice pot fi utile pentru scaderea nivelului de colesterol.

Unii oameni de stiinta au legat de asemenea, uleiurile omega-3, care sunt de obicei prezente la pestele gras, de reducerea riscului cardiovascular. Cercetatorii au sugerat ca semintele de in ar putea oferi o alternativa la sursele marine de omega 3. Acest lucru ar putea face o resursa utila pentru persoanele care urmeaza o dieta bazata pe plante.

  1. Reducerea bufeurilor

In 2007, o echipa de oameni de stiinta a publicat rezultate care sugereaza ca semintele de in pot ajuta la reducerea incidentei sau a gravitatii bufeurilor ​​la femeile care nu utilizeaza terapie cu estrogen in timpul menopauzei.

  1. Prevenirea constipatiei

Seminta de in este o sursa buna de fibre insolubile, care nu se dizolva in apa, ramanand in schimb in tractul digestiv dupa mancare. Acolo, absoarbe apa si adauga volum, ceea ce poate ajuta la promovarea regularitatii.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…