Ce este ecografia sanilor?

Ce este ecografia sanilor?

0 Shares
0
0
0

Ce este ecografia sanilor?Ecografia sanilor sau ecografia mamara este un test imagistic care utilizeaza unde sonore pentru a privi interiorul sanilor. Poate ajuta medicul dumneavoastra sa gaseasca probleme ale sanului. De asemenea, va permite furnizorului de servicii medicale sa vada cat de bine curge sange in zonele din sanii dvs.

Vi se poate solicita sa efectuati o ecografie sani Cluj, atunci cand a fost observata o modificare pe o mamografie sau cand se simte o schimbare, dar nu apare pe o mamografie.

Furnizorul de asistenta medicala misca un dispozitiv asemanator unei baghete numit transductor pe pielea dvs. pentru a face imaginile sanilor tai. Traductorul emite unde sonore care va sar din tesutul sanului. Undele sonore sunt prea inalte pentru a se putea auzi. Traductorul apoi preia undele sonore s-au respins. Acestea sunt facute in imagini cu interiorul sanilor.

Furnizorul dumneavoastra de asistenta medicala poate adauga un alt dispozitiv numit sonda Doppler in traductor. Aceasta sonda permite furnizorului dumneavoastra de asistenta medicala sa auda undele sonore transmise de traductor.

Furnizorul dumneavoastra de asistenta medicala poate auzi cat de repede curge sange printr-un vas de sange si in ce directie curge. Niciun sunet auzit, sau un sunet slab pot insemna ca aveti un blocaj in flux.

Ecografia este sigura pe timpul sarcinii, deoarece nu foloseste radiatii. De asemenea, este sigura pentru persoanele care sunt alergice la colorant, deoarece nu foloseste colorant.

De ce am nevoie de o ecografie la san?

O ecografie mamara este cel mai adesea facuta pentru a afla daca o problema gasita de o mamografie sau examen fizic al sanului poate fi un chist umplut cu lichid sau o tumora solida.

Ecografia mamara nu este de obicei facuta pentru a depista cancerul de san. Acest lucru se datoreaza faptului ca pot lipsi unele semne precoce de cancer. Un exemplu de semne precoce care pot sa nu apara la ecografie sunt depuneri minime de calciu numite microcalcificari.

Ecografia poate fi utilizata daca:

  • Aveti tesut mamar deosebit de dens. Este posibil ca o mamografie sa nu poata vedea prin tesut.
  • Sunteti insarcinata. Mamografia foloseste radiatii, dar ecografia nu. Acest lucru o face mai sigura pentru fat.
  • Aveti mai putin de 25 de ani.

Furnizorul dumneavoastra de asistenta medicala poate utiliza, de asemenea, ultrasunete pentru a privi ganglionii limfatici din apropiere, pentru a ajuta la ghidarea unui ac in timpul unei biopsii sau pentru a elimina lichidul dintr-un chist. Furnizorul dumneavoastra de asistenta medicala poate avea si alte motive pentru a recomanda o ecografie la san.

Care sunt riscurile unei ecografii mamare?

O ecografie a sanului nu are risc de radiatii. Nu prezinta niciun risc pentru femeile insarcinate. Ecografia mamara este posibil insa si sa nu arate unele mici tumori sau tumori solide care se gasesc frecvent cu mamografie. A fi obez sau a avea sani foarte mari poate face ecografia mai putin precisa.

Este posibil sa aveti riscuri in functie de starea dvs. de sanatate specifica. Asigurati-va ca discutati cu furnizorul dumneavoastra de asistenta medicala despre problemele pe care le aveti inainte de procedura.

Cum ma pregatesc pentru o ecografie la san?

Furnizorul dumneavoastra de sanatate va va explica procedura. Puneti orice intrebari cu privire la procedura.

Vi se poate solicita sa semnati un formular de consimtamant care sa permita efectuarea testului. Cititi cu atentie formularul si puneti intrebari daca nu este clar.

Nu trebuie sa incetati sa mancati sau sa beti inainte de test. De asemenea, nu veti avea nevoie de medicamente care sa va ajute sa va relaxati.

Nu trebuie sa folositi parfum, pulbere sau alte substante pe sani in ziua testarii.

Purtati haine pe care le puteti scoate cu usurinta. Sau purtati haine care lasa radiologul sau tehnologul sa ajunga in piept. Gelul pus pe piele in timpul testului nu pateaza imbracamintea, dar este posibil sa vreti totusi sa purtati haine mai vechi. Este posibil ca gelul sa nu fie complet indepartat de pe piele.

Urmati orice alte instructiuni pe care le ofera medicul dumneavoastra pentru a va pregati.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…