Tipuri de ecrane pentru smartphone

Tipuri de ecrane pentru smartphone

0 Shares
0
0
0

Tipuri de ecrane pentru smartphoneIn zilele noastre, piata smartphone-urilor este atat de generoasa incat este greu de facut o alegere. De la cele mai noi telefoane mobile Blaupunkt si pana la cele mai noi dispozitive Samsung sau Huawei care au sistemul de operare Android; si pana la cele mai noi dispozitive iPhone de la Apple, fiecare isi poate alege telefonul dupa bunul plac, dupa necesitati si buget.

Exista unele detalii care necesita insa o mare atentie, iar ecranul unui smartphone este un factor care nu trebuie trecut cu vederea. Exista mai multe tipuri de ecrane pentru smartphone, despre care puteti afla mai multe informatii in continuare.

  1. Ecran de cristal lichid (LCD)

LCD-ul este cel mai popular afisaj pentru smartphone-uri, si este raspandit in randul marcilor de nivel mediu. In general, ecranul LCD are doua atribute esentiale; Anizotropie si fluiditate. Anisotropia se refera la capacitatea de a fi dependenta directional, in timp ce fluiditatea se refera la potentialul cu flux liber.

LCD-urile se incadreaza in urmatoarele cinci categorii:

Ecran LCD cu tranzistor subtire (TFT): TFT-urile sunt cele mai ieftine tipuri de ecrane LCD de pe piata de astazi. Ecranul LCD este format din pixeli individuali care sunt atasati la un tranzistor si un condensator. Materialele utilizate in constructie sunt in general, low-cost.

Ecran LCD IP Switching Switch (IPS): LCD-urile IPS sunt considerate cele mai bune LCD-uri pe piata astazi, deoarece sunt un contrast direct cu TFT-urile. LCD-urile vin cu un unghi larg de vizualizare, iar vizibilitatea lor nu este afectata de lumina directa. Materialele utilizate pentru a face IPS LCD sunt de obicei costisitoare, iar acest lucru face ca telefoanele IPS LCD sa fie scumpe.

Super LCD (SLCD) | Super LCD este un produs al S-LCD Corporation. Ecranul este popular la telefoanele HTC si arata o anumita disimilitate evidenta cu ecranul IPS LCD. O diferenta notabila este in structura sticlei. Spre deosebire de IPS LCD, nu exista decalaje intre senzorul tactil si sticla externa. Constructia reduce flacara lentilelor.

LCD rezistiv | Desi majoritatea smartphone-urilor nu sunt dotate cu un ecran LCD rezistiv, deoarece a fost depasit de timp, este esential sa stim cateva lucruri despre el. Pentru inceput, afisajul ofera doua foi de sticla sensibile. Intre ele este un decalaj care incurajeaza rezistenta, iar atingerea ecranului, cele doua straturi de sticla vin in contact pentru a finaliza un circuit.

LCD capacitiv | Ca si LCD-ul rezistiv, LCD-ul capacitiv este un alt design LCD vechi. Prezinta o sticla cu o suprafata acoperita cu oxid de staniu indiu sau orice alt conductor transparent. La atingerea afisajului, un camp magnetic este trimis si detectat de sistemul de operare al LCD-ului pentru a declansa un efect. LCD-urile capacitive sunt in general mai sensibile decat LCD-urile rezistive.

  1. Dioda care emite lumina organica (OLED)

OLED este o tehnologie de afisare care nu este raspandita doar in smartphone-uri, ci si in monitoare inteligente. Aici, materialul organic pe baza de carbon este plasat intre doi conductori, iar unitatea este, la randul sau, sandwich intre doua foi de sticla. OLED-urile sunt adesea confundate cu ecranele LCD datorita culorilor lor vibrante, raspunsului aprins si a unghiului de vizualizare mai larg.

Ele exista in urmatoarele doua tipuri:

Dioda cu lumina organica cu matrice activa (AMOLED): tehnologia AMOLED este o consideratie de varf in sectorul de fabricatie a ecranului smartphone-urilor. Ecranul se bucura de atribute atractive precum luminozitate mai buna, claritate a imaginii si culoare vibranta.

Super AMOLED: Ecranul Super AMOLED este popular si intalnit la smartphone-urile Samsung. Ecranele Super AMOLED sunt de obicei sensibile la atingere si sunt si cele mai subtiri de pe piata.

  1. Micro LED (MLED)

Micro LED este o noua tehnologie de afisaj care este probabil sa domine sectorul de fabricatie a ecranului smartphone-urilor in urmatorul deceniu. Aici, fiecare pixel care compune afisajul are propriul atasament LED pentru a promova auto-iluminarea.

  1. Display Retina

Display Retina este identificat in mod obisnuit cu dispozitivele Apple. Se numeste Retina Display in principal, deoarece ochii goi nu pot identifica fiecare pixel individual. Este, in general, un ecran de inalta rezolutie, care este dotat cu iluminare din spate. Apple comercializeaza acest display ca Retina 4K / 5K, Liquid Retina HD si Super Retina HD, in functie de modelul telefonului.

  1. Display tactil / Haptic

Tehnologia tactila este comuna in ultimele smartphone-uri Nokia si Blackberry. Ecranul functioneaza pe o baza tactila, de unde si numele tactil. La atingerea ecranului, primiti un raspuns imediat. Tehnologia tactila imbunatateste precizia dispozitivului, viteza de tastare si performantele utilizatorului.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…