Tipuri de reparatii pentru un smartphone

Tipuri de reparatii pentru un smartphone

0 Shares
0
0
0

Se stie deja faptul ca telefoanele mobile inteligente care se gasesc pe piata in zilele noastre nu mai sunt la fel de rezistente in caz de impact, si nu numai, precum erau telefoanele care se gaseau pe piata acum mai multi ani de zile, motiv pentru care pot suferi anumite defectiuni.

Aceste defectiuni ar putea sa fie totusi evitate de catre utilizatori, in cazul in care acestia si-ar proteja foarte bine dispozitivele, cu accesoriile compatibile de protectie ale acestora.

Nu costa o avere sa iti cumperi un geam de protectie pentru telefon, sau o husa, insa cu siguranta investitia in aceste accesorii nu va fi la fel de mare precum investitia in inlocuirea unui display.

De fapt, inlocuirea display-ului cauzata de neglijenta utilizatorilor este cea mai mare problema cu care se confrunta expertii din cadrul unui service Gsm si nu numai, iar acest lucru nu mai trebuie sa ne surprinda.

O reparatie de inlocuire display pentru un smartphone, indiferent ca discutam despre o inlocuire display iPhone, o inlocuire display Samsung sau despre o inlocuire display pentru orice telefon mobil de pe piata, face parte din gama de reparatii hardware la care poate sa fie supus un smartphone.

Inlocuirea touchscreen-ului poate sa fie cauzata tot de un impact nedorit al telefonului cu un obiect dur, insa aceasta poate sa fie cauzata si de gradul foarte mare de uzura al componentei, fapt care determina telefonul sa nu mai raspunda la comenzi.

Si o asemenea reparatie, dupa cum bine se stie, face parte tot din gama de reparatii hardware la care poate sa fie supus un telefon mobil inteligent.

Anumite telefoane nu au un semnal gsm foarte bun, asta in ciuda faptului ca se afla intr-o zona in care semnalul gsm ar trebui sa fie unul foarte bun.

De cele mai multe ori, telefoanele care ajung intr-un service gsm cu aceasta problema, se vor alege cu o inlocuire antena semnal, iar dupa finalizarea acestei reparatii hardware, telefonul nu mai intampina probleme in receptionarea semnalului gsm.

Sunt telefoane care au o problema in ceea ce priveste calitatea sunetului, care este indoielnica, iar singura solutie viabila este inlocuirea difuzorului sau a microfonului, iar aceste reparatii fac parte tot din gama de reparatii hardware.

Ei bine, sunt insa si situatii in care utilizatorii nu pot sa foloseasca telefonul intr-o anumita retea, fiindca este blocat intr-o alta retea. Singura solutie care se impune in aceasta situatie pentru ca terminalul sa poata sa fie utilizat, este decodarea acestuia, sau mai bine spus deblocarea de retea.

O astfel de reparatie nu mai face parte din gama de reparatii hardware, ci este inclusa in gama de reparatii software.

Alte telefoane au probleme cu sistemul de operare, iar simtpomele ar fi acelea ca telefonul se blocheaza des sau nu se poate actualize sau are alte astfel de probleme.

Solutia ramasa este aceea de a reinstala sistemul de operare, iar reparatia face parte la fel ca si decodarea, din gama de reparatii software a unui telefon mobil inteligent.

0 Shares
You May Also Like