Cum se alege scaunul de birou potrivit?

Cum se alege scaunul de birou potrivit?

0 Shares
0
0
0

Cum se alege scaunul de birou potrivit?O persoana care lucreaza la birou 40 de ore pe saptamana, acumuleaza 160 de ore in fiecare luna stand pe scaunul de birou. Facand un calcul, persoana respectiva petrece in jur de 1900 de ore stand pe scaunul de birou in decursul unui an.

Inmultiti asta cu numarul mediu de ani de lucru, si este usor de observat ca o mare parte din viata unei persoane este petrecuta pe un scaun de birou.

In ciuda acestui calcul, de multe ori sunt cheltuiti mai multi bani pentru a cumpara un birou decat se cheltuie pentru a cumpara un scaun de birou de calitate superioara. Acelasi lucru se poate spune si pentru amenajarile de birou la domiciliu. Unii oameni petrec mai mult timp in fata unui computer decat isi petrec in dormitor, dormind.

Daca va aflati intr-o astfel de situatie si lucrati la birou, ar fi cazul sa va indreptati atentia spre cele mai bune scaune directoriale, si sa faceti intr-un final alegerea corecta. In plus, aflati ca au fost facute multe studii de ergonomie si s-a demonstrat ca un scaun de birou de calitate, creste productivitatea si maximizeaza eficienta persoanei care sta in el.

Pe de alta parte, un scaun nepotrivit de birou poate duce la incordarea spatelui, probleme la picioare si tunel carpial, toate acestea ducand la pierderea timpului la serviciu si la aparitia unor probleme de sanatate.

Tineti cont de aceste detalii, si alegeti scaunul de birou potrivit. Iata ce caracteristici trebuie sa aveti in vedere:

Suport lombar: Un scaun de birou bun va avea sprijin pentru partea inferioara a spatelui. Unele dintre cele mai bune vor avea chiar un suport lombar reglabil care permite utilizatorului sa incadreze scaunul in spatele lor inferior. Acest lucru este important in prevenirea tulpinii de spate care se poate agrava si deveni sciatica, o afectiune care poate fi debilitanta.

Reglare: Aproape toate scaunele de birou au reglarea inaltimii si a bratelor; cu toate acestea, aceste caracteristici nu sunt cele mai importante ajustari pe care trebuie sa le cautati atunci cand faceti cumparaturi pentru un scaun de birou. Cele mai bune scaune de birou au cel putin cinci reglaje, unele avand pana la 14 ajustari diferite.

Caracteristicile importante care ar trebui sa fie reglabile includ suportul lombar, latimea si inaltimea cotierelor, latimea si inaltimea spatarului scaunului, unghiul scaunului si spatarului, si controlul tensiunii. Multe dintre suporturi sunt controlate pe cadran, in timp ce cateva sunt controlate cu o pompa de mana, similara cu o pompa de manseta.

Baza rotii: Aproape toate scaunele de birou au o baza pentru roti. Cu toate acestea, daca biroul este mocheat, poate fi necesar sa obtineti un scaun cu roti confectionat special pentru covor. Rularea este importanta in prevenirea incordarii datorita atingerii pe un birou pentru a prelua obiectele care nu sunt la indemana.

Baza pivotanta: toate scaunele de birou trebuie sa se roteasca liber pentru a permite accesul usor la diverse parti ale biroului. In cazul in care scaunul nu se invarte liber, oboseala bratelor poate rezulta dintr-o extindere excesiva pentru a ajunge la diverse obiecte.

Tesatura: tesatura trebuie sa fie respirabila pentru a impiedica scaunul sa devina fierbinte si incomod dupa ore de sedere in el. In plus, ar trebui sa aiba suficienta perna pentru a sprijini persoana care sta asezata, fara sa simta baza scaunului prin perna.

Spatarul trebuie sa fie reglabil si sa urmeze forma coloanei vertebrale. De asemenea, ar trebui sa sustina curba in partea inferioara a spatelui. Picioarele trebuie sa se odihneasca confortabil pe podea. Daca nu, reglati inaltimea scaunului sau adaugati un suport pentru picioare.

Tineti cont asadar de toate aceste detalii, si cu siguranta nu aveti cum sa dati gres in alegerea scaunului.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…