Senologie la  Cluj  - Specialiști cu experiență, diagnostic personalizat

Senologie la Cluj  – Specialiști cu experiență, diagnostic personalizat

0 Shares
0
0
0

La secția de senologie Cluj, specialiștii cu experiență în cancerul de sân, psiho-oncologi și asistenți medicali au grijă de tine non-stop la cel mai înalt nivel medical. O echipă bine pregătită și o strânsă cooperare cu alte discipline, permit un diagnostic personalizat.

Pentru tine, acest lucru înseamnă cel mai rapid diagnostic posibil, o terapie personalizată bazată pe cele mai noi standarde științifice și o gamă cuprinzătoare de servicii, care variază de la sfaturi de risc de cancer mamar în familie, până la diagnostic profesional.

Medicina mamară (senologie) include recunoașterea și tratamentul bolilor sau tulburărilor legate de sânul feminin, precum și educarea femeilor cu privire la măsurile preventive împotriva bolilor mamare (infecții la sân, cancer de sân).

Alte subiecte care aparțin domeniului senologiei sunt: ​​reconstrucția sânului și a mamelonului după mastectomie, mărirea sânilor cu implanturi (cu gel de silicon sau soluții saline) sau cu țesut propriu.

Din exterior, sânul feminin este la fel de individual ca femeia căreia îi aparține. Din păcate, ca nicio altă parte a corpului feminin, sânii sunt amenințați de boli – în special de cancer de sân.

Scopul practicii pentru senologie, este de a recunoaște modificările țesutului într-un stadiu incipient, printr-o îngrijire preventivă atentă și diagnosticarea și de a trata cu succes bolile.

Senologie la  Cluj  - Specialiști cu experiență, diagnostic personalizat

Diagnosticare afecțiunilor mamare

Diagnosticarea afecțiunilor mamare de tot felul, este una dintre sarcinile centrului specializat Medimages, deoarece sânul, ca organ hormonal dependent, nu poate fi înțeles decât în ​​legătură cu ciclul menstrual al femeii.

Spectrul de plângeri include dureri ciclice în piept, umflături, modificări ale pielii, secreții de lichide de la mamelon până la un nod palpabil.

Clarificarea nodului palpabil prin inspecție și palpare, ultrasunete ale sânului, precum și puncția fină a acului, eventual biopsie controlată sonografic, are loc în cabinetul centrului specializat Medimages, astfel încât, vei ști rapid despre natura unui nodul palpabil sau măsuri care pot fi inițiate fără întârziere.

O atenție specială este acordată bolilor sânului feminin în timpul orelor de consultație zilnice. Scopul principal este de a face diferența dintre tumorile benigne și maligne și de a detecta modificările maligne cât mai devreme posibil. În timp ce mamografia este efectuată în primul rând cu raze X, medicii de la centrul specializat Medimages se concentrează, pe lângă palpare, pe examinări cu ultrasunete de înaltă rezoluție.

Modificările benigne, cum ar fi chisturile, pot fi de obicei distinse cu ușurință de țesutul malign, adesea cu mult înainte ca acestea să poată fi palpate.

Dacă ceva nu este clar sau se suspectează o tumoare malignă, se efectuează o îndepărtare a țesutului cu ultrasunete (biopsie), care este apoi examinată microscopic.

Pe lângă distincția dintre benigne și maligne, proprietățile biologice ale tumorii din biopsie, sunt examinate în cazul descoperirilor maligne. Rezultatele acestei examinări permit apoi planificarea individuală a terapiei.

Diagnosticul cancerului de sân este un moment decisiv pentru toți cei afectați, deoarece cuprinde întreaga situație a vieții. Primul pas este de obicei clarificarea unei suspiciuni. Dacă diagnosticul este confirmat, pașii următori sunt discutați cu pacienta.

O echipă interdisciplinară de experți, incluzând ginecologi, chirurgi plastici, radiologi, patologi, medicii oncologi, specialiști în medicina nucleară și terapeuți în radiații, colaborează îndeaproape pentru diagnostic și terapie, până la îngrijiri de urmărire pe termen lung.

0 Shares
You May Also Like