Ce face un ginecolog ?

Ce face un ginecolog ?

0 Shares
0
0
0

Ginecologii sunt medici specializati in probleme de sanatate ale femeilor. In mod normal, se ocupa de sanatatea sistemului reproducator, dar pot trata si probleme legate de sanatatea urinara si rectala. Ginecologii au grija de femei in trei etape importante ale vietii.

Acestea includ prenatale, natale si postnatale. De obicei, un ginecolog lucreaza in propriul birou sau intr-un spital.

Ingrijire preventiva

Una dintre cele mai importante functii ale unui ginecolog este ingrijirea preventiva. Majoritatea medicilor recomanda ca femeile tinere sa inceapa sa primeasca un examen anual, odata ce implinesc 18 ani sau incep sa faca sex.

Medicul efectueaza o examinare pentru a evalua sanatatea reproducerii pentru a detecta orice boli sau boli in stadiile incipiente. De asemenea, abordeaza orice intrebari sau preocupari legate de sanatatea pacientulei si urmareste istoricul de sanatate.

Afectiune si boala

Exista multe boli si probleme de sanatate care se refera la sistemul reproductiv. Este responsabilitatea ginecologului sa ajute la diagnosticarea si tratarea acestor fapte. Ginecologul va comanda, de obicei, teste de laborator adecvate si va fi responsabil pentru explicarea rezultatelor pacientului si recomandarea unui plan de actiune.

El sau ea poate da, de asemenea, tratament sau de a efectua o interventie chirurgicala pentru a corecta orice anomalii.

Sarcina si nasterea

Ginecologii ofera ingrijire si sprijin pentru nastere pe tot parcursul sarcinii unei femei. De fapt, majoritatea medicilor recomanda consultarea ginecologului inainte de a incerca chiar sa ramai gravida, pentru a se asigura ca femeia este suficient de sanatoasa pentru a purta un copil si a trata orice probleme de sanatate.

Ginecologul va programa programari frecvente cu pacientele gravide pentru a monitoriza indeaproape starea de sanatate a mamei si a fatului. In plus fata de abordarea problemelor legate de sarcina, medicul ofera femeii sprijin si informatii constante.

Cercetare si sanatate publica

In afara ingrijirii directe a pacientilor, ginecologul are, de asemenea, unele responsabilitati de a educa publicul.

Uneori, acest lucru se face prin prezentarea de date si statistici despre anumite boli si proceduri, pastrand identitatea pacientului privata.

Unii medici efectua studii experimentale de cercetare si proceduri in scopul de a promova progresul medicinei. Altii pot fi implicati in campanii de sanatate publica pentru a educa publicul cu privire la aspecte precum ingrijirea prenatala, bolile cu transmitere sexuala si contraceptia.

Educatie

Ca si in cazul tuturor medicilor, educatia necesara pentru a fi ginecolog este foarte solicitanta. De obicei, medicul va petrece patru sau cinci ani in studii universitare, inca patru ani in scoala medicala si apoi va petrece urmatorii trei pana la opt ani ca stagiar si rezident. Medicul trebuie sa aiba, de asemenea, o licenta de stat (in SUA), care necesita, de obicei, dovada educatiei de la o scoala acreditata, un anumit numar de ore de formare, promovarea unui examen national si solicitarea unei licente.

 Vezi aici ginecolog Targu Mures 2022!

Cand ar trebui sa fie prima vizita la ginecolog

Nu exista o varsta exacta pentru prima intalnire cu ginecologul, depinde de fiecare femeie. Cu toate acestea, potrivit Colegiului American de Ginecologie, prima vizita la ginecolog ar trebui sa fie intre 13 si 15 ani, ceea ce coincide aproximativ cu prima menstruatie.

0 Shares
You May Also Like