Ce trebuie sa stii despre amplasarea benzilor led in locuinta ta?

Ce trebuie sa stii despre amplasarea benzilor led in locuinta ta?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stii despre amplasarea benzilor led in locuinta ta?Atmosfera din interior este creata nu numai de mobilier si accesorii, ci si de iluminat. Benzile LED sunt o modalitate excelenta de a sublinia subtil detaliile si de a ilumina locurile pe care doresti sa le accentuezi, cum ar fi rafturile dintr-o biblioteca sau un tavan suspendat pe mai multe niveluri.

Benzile LED cu profile de montare sunt un set care ofera o gama larga de optiuni de aranjare. Decide culoarea luminii si modul in care va fi condusa si ai un camp mult mai mare de aratat decat in ​​cazul corpurilor de iluminat traditionale. Si ce idei de utilizare a benzilor cu LED-uri ofera specialistii de design interior?

Benzi LED ca sursa principala de iluminare

Foloseste o banda led 20 m ca element care subliniaza geometria camerelor. Drept urmare, vei obtine iluminare interioara discreta si extrem de eficienta. Poti instala banda LED in plafoane suspendate in profile dedicate. Folosind culoarea luminii, poti conferi camerei un caracter unic sau poti sublinia stilul acesteia.

Este posibil sa controlezi iluminatul cu o telecomanda, datorita careia se poate schimba de la distanta culoarea si intensitatea luminii.

Locul care necesita iluminare suplimentara in casa este de obicei bucataria. Petreci mult timp in ea si totusi nu iti pasa suficient de mult sa o aranjezi din punct de vedere al confortului. Numai iluminarea tavanului nu este suficienta – vei avea nevoie de o sursa de lumina suplimentara directionata direct catre blatul mesei, de preferinta sub forma unei benzi LED plasate sub dulapurile suspendate.

Poti folosi mai multe tipuri de profile LED – incastrate, incorporate, unghiulare. Folosind proprietatile si parametrii lor, iluminezi blatul de lucru in multe moduri.

Iluminarea usoara va fi utila si in dulapuri – benzi cu LED pot fi asezate deasupra umeraselor si pe rafturile individuale – datorita lor vei gasi mai rapid ceea ce cauti. De asemenea, merita sa le folosesti pentru a ilumina o biblioteca intr-o camera mare – camera va deveni mai confortabila si eleganta in acelasi timp. Benzile cu LED vor sublinia, de asemenea, compozitia interesanta a mobilierului, iar seara vor crea o atmosfera placuta pentru relaxare.

Benzi LED pentru siguranta membrilor gospodariei

Benzile LED permit nu numai obtinerea unui efect decorativ interesant, ci pot actiona si ca „avertisment”. Noaptea, toate pragurile si treptele pot fi foarte periculoase (in special pentru copii si varstnici) – instalarea benzilor LED in aceste locuri le va face clar vizibile si nu vor mai fi o amenintare.

Benzile cu LED-uri te vor ajuta sa evidentiezi ceea ce este important pentru tine. Ai suflet de colectionar si ai vrea sa-ti afisezi colectiile? Foloseste benzi LED in acest scop – lumina moale va sublinia ceea ce este cel mai valoros in casa ta. O colectie de carti, medalii, figurine decorative – orice iti este drag pentru inima, acum va castiga un decor suplimentar.

O solutie foarte practica si eficienta sunt profilurile impanzite pe ambele parti ale marginii mobilierului, cu care poti lumina doi pereti despartitori in vitrina mobilierului. Rezultatul final depinde de ideea si creativitatea ta, asa ca nu pot face altceva decat sa te incurajeze sa experimentezi.

Benzile cu LED-uri vor functiona bine si in locuri neobisnuite, cum ar fi tijele de perdea de pe tavan. Astfel de sisteme  iti permit sa ascunzi sinele de tavan pe care asezi perdele si draperii – ele sunt, de asemenea, atractive in sine, creand un finisaj estetic pe tavan. Prin adaugarea de benzi LED in spatele acestora, un efect de culoare interesant va aparea pe pereti si perdele.

0 Shares
You May Also Like