Pompa pentru apă murdară Alpin cu flotor electric pentru nevoile casnice

Pompa pentru apă murdară Alpin cu flotor electric pentru nevoile casnice

0 Shares
0
0
0

Pompa pentru apă murdară Alpin cu flotor electric pentru nevoile casniceMajoritatea pompelor de apă murdară sunt proiectate ca pompe submersibile și, prin urmare, sunt denumite și pompe submersibile pentru apa uzată.

Aceasta înseamnă că pompele sunt scufundate în apă pentru funcționare, în timp ce alte modele lucrează cu autoamorsare, cu ajutorul furtunurilor și extrag lichidul din recipientul respectiv folosind presiune negativă.

Deoarece pompa pentru apă murdară Alpin profi 900w, 14000l/h, cu flotor electric este complet înconjurată de apă și este acționată de un motor electric, izolarea componentelor individuale și în special a motorului, joacă un rol important în prevenirea defecțiunilor și a scurtcircuitelor.

Mai exact, pompa pentru apă murdară Alpin profi 900w, 14000l/h, cu flotor electric este dotată cu clasa de protecție IPX8.

Pompa de apă murdară cu flotor electric

Așa cum s-a menționat, pompa de apă murdară este echipată cu un flotor electric, iar pentru funcționare semi-automată, acesta este atașat la pompă într-un mod extern, mobil. Flotorul se mișcă pe măsură ce nivelul apei crește sau scade.

Când nivelul atinge înălțimea stabilită, pompa de apă murdară începe să funcționeze. De îndată ce cantitatea de apă scade și flotorul ajunge la un nivel corespunzător scăzut, pompa se oprește automat. Acest lucru previne mergerea în gol a pompei și o protejează de deteriorări.

Pompa de apă murdară nu poate funcționa fără automatizare, deoarece funcționarea uscată o va deteriora. De obicei, pompele de drenaj au un întrerupător cu flotor în proiectarea lor și acesta este cel mai simplu și mai fiabil mod de a automatiza o pompă pentru un sistem de apă uzată.

Pompa pentru apă murdară Alpin profi 900w, 14000l/h, cu flotor electric  are o lungime a cablului de 10 m și permite scufundarea la o adâncime de până la 7 m.  Flotorul flexibil poate fi scurtat prin legarea acestuia, permițându-ți să definești singur nivelul de pornire și oprire a pompei.

Pompa de evacuare a apei murdare

Nu orice pompă submersibilă este potrivită pentru pomparea apei murdare. Acest lucru se datorează faptului că pompele au diferite tipuri de rotoare.

Nu este posibilă funcționarea unei pompe de evacuare a apei curate în condiții dificile, deoarece particulele solide pot deforma și chiar distruge rotorul, ceea ce va afecta negativ eficiența pompei. Particulele de nisip de multe ori nu depășesc 1 mm în diametru, dar adesea câteva granule de nisip, formează o bucată de 5 mm sau mai mult. Prin urmare, pompele de drenaj sunt echipate cu o plasă de aspirație care împiedică pătrunderea particulelor mari în partea hidraulică.

Dimensiune contaminanți

Pompa de apă murdară este proiectată pentru un debit mare, care permite în medie, 14.000 de litri pe oră. În general, sunt recomandate dispozitivele cu un debit mai mare de 8.000 litri pe oră.

Presiunea de pompare, pe de altă parte, la un nivel de 8.000 de litri pe oră este destul de mică, motiv pentru care, de obicei, pot fi depășite doar diferențe relativ mici de înălțime. Spre deosebire de alte pompe submersibile, cele pentru ape murdare pot transporta și contaminanți grosieri.

Diametrul maxim al particulelor individuale de murdărie care pot fi transportate, este de obicei de câțiva centimetri.

0 Shares
You May Also Like