Avantajele oferite de ferestrele de termopan

0 Shares
0
0
0

Avantajele oferite de ferestrele de termopan
Ferestrele sunt componente importante pentru izolarea unei case si sporesc eficienta energetica a locuintei datorita modului avansat in care profilele si sticla sunt in prezent proiectate. Dar pot si trebuie sa faca mult mai multe lucruri in acelasi timp: sustin incalzirea ca un colector solar gratuit, protejeaza impotriva spargerilor, reduc zgomotul strazii, aeroportului sau trenurilor, conecteaza locuitorii cu natura, asigura aer curat si transporta lumina naturala sanatoasa in toata casa.

Un plus de confort este oferit de elemente automatizate, cum ar fi deschiderea si inchiderea ferestrelor la anumite ore sau cand afara temperatura depaseste un anumit prag. Cu geamurile termopane toate aceste lucruri sunt posibile.

Toate sunt cochete si functionale: ferestrele din lemn, PVC sau metal sau combinatiile acestor materiale ofera solutii individuale interesante. In plus, gama de optiuni poate fi restransa usor prin prisma bugetului alocat.

Ferestrele si usile casei sunt cele care fac ca o cladire sa aiba nota finala de personalitate. Diferitele materiale pentru aceste produse au fiecare caracterul lor si ofera solutii atractive pentru aproape fiecare proiect de constructie.

Cine pune accent pe naturalete, ia o fereastra din lemn. Usor de curatat si frumoase sunt si ferestrele din PVC, care sunt cumparate in varii culori, de la clasicul alb la imitatii de lemn natur. Ferestrele metalice sunt unele dintre cele mai bune in ceea ce priveste constructia, elementele antistatice, functionalitatea si designul, dar au un usor dezavantaj in ceea ce priveste izolatia termica.

Tema securitatii incepe cu ferestrele si usile de la balcon: acestea trebuie sa fie stabile si rezistente. Importante sunt fabricarea corespunzator a geamului, armaturile de inalta calitate si dispozitivele de blocare rezistente. La aceasta se adauga instalarea ferestrei in zidarie. Trebuie sa se faca conform regulilor valabile ale tehnologiei.

Constructorii sau modernizatorii ar trebui sa acorde atentie la o serie de puncte cheie: daca ferestrele au suruburi in rame, fixate pe cadru, elemente de blocare pe interior, sistem antifurt sau sticla securizata. Siguranta depinde de toate aceste aspecte.

Practic, toate ferestrele de dinainte de 1995 nu mai sunt de ultima generatie – modelele mai noi imbunatatesc aproape totul. Pe langa vitrajul termic dublu sau triplu disponibil astazi, profilul contribuie si el la acest lucru: daca in trecut profilele se puteau deforma sau lasau frigul sa treaca, astazi ele sunt un produs de inalta tehnologie care, impreuna cu vitrajul, formeaza o bariera impotriva a tot ceea ce ar putea sa modifice confortul termic, asigurand economie.

Economiile de energie si sistemele de protectie solara coordonate optim devin din ce in ce mai importante. Protectia solara asigura un climat interior ideal – placut racoros vara si cald in timpul iernii. Daca vreti o solutie complexa puteti opta pentru ceva optimizat complet si ati rezolvat si aceasta problema. Cu cele mai avansate termopane se poate obtine o economie de pana la 40% la energie.

Persoanele care au avut si rame vechi stiu cu siguranta cum este cand frigul intra pe la colturi si cand incercau sa faca totul pentru a izola marginile ferestrelor. Avand in vedere acest aspect este lesne de inteles de unde atata apreciere la adresa noilor ferestre termopan de cea mai buna calitate.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…