Plantarea pomilor fructiferi

0 Shares
0
0
0

Pomii fructiferi sunt surprinzator de usor de cultivat intr-un cadru in curte si dau ani buni de infloriri frumoase de primavara si fructe abundente. Merele, piersicul, prunul si perele cresc bine intr-o varietate de climaturi. Atunci cand faceti selectia, confirmati cu cresa ca pomul fructului ales este compatibil cu mediul pe care l-ati ales ca locuinta. Continuati sa cititi despre Plantarea pomilor fructiferi, pentru a afla cum trebuie sa va plantati oricare dintre pomii fructiferi in propria gradina.

De ce sa plantam pomii fructiferi toamna?

Toamna este un moment mai bun pentru a planta pomi fructiferi in clime cu veri fierbinti si pamant care nu ingheata pana in decembrie sau mai tarziu.

Asta pentru ca caldura de vara si vremea uscata pot fi impozabile pentru un copac nou plantat. Intr-o clima calda, pomii plantati de vara au nevoie de mai multa apa pentru a se stabili si rareori obtin suficient pentru a stabili un sistem radicular puternic.

Pe de alta parte, o plantare de toamna a pomilor fructiferi urmeaza ciclul natural de crestere al pomului. In timpul toamnei si al iernii, un copac se atrage intr-un stadiu inactiv si este mult mai bine sa transplantati un copac in aceasta etapa.

Daca pomi fructiferi vor fi destul de neglijati si nu vor fi plantati cu compost sau plante de sustinere, va recomand sa adaugati ingrasaminte pentru pomii fructiferi in momentul plantarii.

Sugestie: Planteaza oricand! Desi plantarile de toamna sunt cele mai bune, plantarea pomilor fructiferi in lunile mai calduroase este inca in regula. Planteaza-le intr-o zi innorata si pastreaza-le bine udate in primul sezon.

Sfaturi de plantare si ingrijire

Atunci cand va confruntati cu achizitionarea si plantarea copacilor, este logic sa folositi cele mai bune practici si cele mai bune metode de protectie disponibile pentru a va asigura plantele sa creasca.

Planteaza la inaltimea potrivita

Unul dintre principalele motive pentru care cresterea pomilor fructiferi este evocat este ca noii gradinari planteaza copaci prea adanci. Nu plantati niciodata copaci mai adanc decat inaltimea lor originala in ghiveci. Puteti planta chiar si un centimetru sau doi deasupra suprafetei pentru a permite spatiu de decontare si aplicarea mulciului.

Nu compactati solul in jurul copacilor

O alta mare greseala in plantarea copacilor este sa te trantesti pe masa radacinii pentru a face copacul sa se ridice in sol. Aceasta compacteaza solul si incetineste cresterea radacinilor. In schimb, mizati copacii pentru a-i tine pe loc pana cand radacinile incep sa creasca in noul lor mediu.

Protejati copacii de daunatori

Daca aveti probleme in zona dvs. cu daunatori, cum ar fi caprioarele si mapitele, trebuie sa protejati plantele in momentul plantarii. Folosirea gulerelor de copaci sau a cosurilor din plasa din sarma in jurul copacilor poate descuraja cerbii.

Sariti ingrasamantul toamna

Fertilizati copacii primavara pentru a ajuta la producerea infloririi si a frunzelor. Cu toate acestea, daca fertilizati toamna, incurajati copacii sa produca frunze, mai degraba decat sa creeze radacini adanci.

Acestea sunt asadar cateva dintre detaliile pe care trebuie sa le cunoasteti daca luati in considerare plantarea unor pomi fructiferi.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…