Ghidul cumparatorului pentru usa de garaj

Ghidul cumparatorului pentru usa de garaj

1 Shares
0
0
1

Usa garajului are rolul de a asigura siguranta masinii si a altor bunuri depozitate in garaj si, totodata, trebuie se se incadreze in designul si arhitectura intregii case. Din fericire, usile de garaj se pot gasi intr-o varietate de modele si avem de unde alege.

Tipuri de usi de garaj

Usile de garaj pot fi controlate de la distanta si se pot achizitiona de la firme care se ocupa de automatizari pentru porti 2019. Trecand peste clasificarea care tine cont de balamale sau sisteme de balans, ele sunt de mai multe tipuri:

  • Usa cu role – este prevazuta cu sine care ruleaza pe un tambur in partea superioara a usii. Ele se blocheaza automat cand sunt inchise si sunt dotate cu senzori care opresc inchiderea usii daca se detecteaza prezenta unui obiect sau a unei persoane. Daca nu dispuneti de spatiul necesar pentru a incadra tamburul, se poate opta pentru varianta modificata care ruleaza usa pe acoperis.
  • Usa inclinata, dintr-o singura bucata – este o bucata mare de otel, fibra de sticla sau lemn acoperit cu poliester care se ridica si coboara, glisand spre tavanul garajului. Se poate alege dintr-o mare varietate de culor si poate fi prevazuta chiar si cu o fereastra. Prezinta dezavantajul ca necesita spatiu pentru a se ridica, astfel incat nu se poate trage masina prea aproape, dar este cea mai buna alegere pentru un garaj de inaltime mica.
  • Usa panou care se ridica – este construita din mai multe sectiuni rigide care se ridica la deschidere, alunecand apoi de-a lungul tavanului. Panourile sunt adesea confectionate din otel, dar se pot imbraca intr-o varietate de finisaje din lemn, cupru sau acril. Pentru a opri ploaia si intrarea prafului in interiorul garajului, ele sunt prevazute cu benzi de etansare intre panouri si partile laterale si inferioare. Prezinta avanatjul ca se pot deschide doar pentru o portiune mica, cat ar fi necesar, de exemplu, pentru a trece cu bicicleta.

De ce criterii trebuie tinut cont la alegerea unei usi de garaj

  • Estetica – Usile din lemn arata excelent, dar ele necesita intretinere regulata pentru a rezista in timp, in timp ce usile din otel sau fibra de sticla, chiar daca nu arata la fel de spectaculos, se intretin mult mai usor. Multe persoane care doresc ceva rezistent dar si estetic, opteaza pentru usile din otel sau fibra de sticla finisate fals cu panouri din lemn care fac fata mai bine testului timpului decat cele din lemn masiv. Din fericire, clientii pot alege dintr-o mare varietate de modele si culori, deci pot gasi exact ceea ce le trebuie pentru a avea o linie unitara cu arhitectura si designul general al casei.
  • Siguranta – Majoritatea modelelor moderne de usi de garaj sunt controlate de la distanta, ceea ce impiedica patruderea persoanelor straine, sau fortarea lor. Mai mult, ele sunt prevazute cu elemente de siguranta montate suplimentar, in special la cele cu sectiuni, pentru a prevedea accidentele, cum ar fi de exemplu prinderea degetelor intre golurile dintre panouri.
1 Shares
You May Also Like