Ce alegi dintre o masina noua si o masina second hand?

Ce alegi dintre o masina noua si o masina second hand?

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine se stie, o masina este o necesitate la casa omului, iar acest lucru se datoreaza faptului ca este cel mai util mijloc de transport. Atunci cand detii un autoturism ai avantajul de a te putea deplasa cand si unde doresti.

Daca urmeaza sa iti cumperi un autoturism, cu siguranta daca ai un buget mare, te intrebi ce sa alegi dintre o masina noua si o masina second hand. Adevarul este ca atat masinile noi cat si cele la mana a doua au atat avantaje cat si dezavantaje, iar in continuare va prezentam cateva dintre acestea.

Masini noi

Vom incepe cu masinile noi, dat fiind faptul ca o masina noua are mult mai multea avantaje decat dezavantaje, si mult mai multe avantaje in comparatie cu o masina second hand. Cu toate acestea, vom anumera doar cele mai importante avantaje, asa ca iata ceea ce este important sa stiti.

In primul rand, o masina care este noua nu a mai fost niciodata folosita, deci practic nu are nici o defectiune ascunsa, nu are nici o urma de uzura, nici o zgarietura, nici o pata pe tapiterie, nici un kilometru la bord.

Practic o masina noua este la fel ca un orice alt produs pe care il cumperi, este un bun nou care are si o perioada de garantie, si care iti ofera linistea ca nu mai trebuie sa treci pe la service imediat, pentru eventuale reparatii, nu mai ai grija schimbului de ulei si a filtrelor, nu trebuie sa te gandesti sa ii schimbi distributia, etc.

Sa nu uitam de faptul ca multi samsari auto vand masini cu kilometrajul dat inapoi, si exista ari sanse de a fi pacaliti. Cu o masina noua insa, nu exista aceasta posibilitate.

Acestea sunt doar cateva dintre avantajele masinilor second hand, asa ca merita sa ai in vedere o asemenea masina. Ca si dezavantaje am mentiona doar costurile mai mari decat in cazul masinilor second hand, insa avand in vedere cat de multe avantaje are o astfel de masina, in mod evident investitia este una care merita.

Masini second hand

In ceea ce priveste masinile second hand, este cat se poate de evident faptul ca avantajul lor cel mai important este reprezentat de pretul super atractiv pe care il au in comparatie cu masinile noi, iar pentru cei cu bugetul limitat, reprezinta singura optiune.

O masina second hand care are doar 2-3 ani vechime este foarte posibil sa se prezinte in stare perfecta, si costa cu cateva mii de euro mai putin in comparatie cu acelasi model de la acelasi producator, care are aceiasi motorizare si aceleasi dotar, dar care este noua.

Cu toate acestea, o masina second hand are si dezavantaje. In primul rand, dupa achizitia masinii, este nevoie de o vizita in service pentru inlocuirea uleiului si a filtrelor, dar si pentru a schimba distributia.

Daca masina are numere provizorii, o vizita intr-un service cu statie itp Cluj 2021 este o idee geniala, pentru ca inainte ca masina sa ajunga la R.A.R. inainte de a fi inmatriculata, poate fi verificata la sange.

In acest fel, daca si din punct de vedere mecanic masina este in regula, si noxele corespund, nu trebuie ca soferii sa isi faca griji ca masina lor nu va trece RAR-ul.

Acestea sunt insa cheltuieli pe care doar soferii care isi cumpara masini sh le au. Plus de asta, mai exista uzura masinii, probabilitatea ca kilometrajul sa fi fost modificat inainte de a cumpara masina, etc.

In concluzie, cei care cauta o masina, daca au posibilitatea de a face acest lucru, ar fi indicat sa isi cumpere o masina noua.

0 Shares
You May Also Like