Care sunt avantajele Bluetooth 5.0?

Care sunt avantajele Bluetooth 5.0?

0 Shares
0
0
0

Bluetooth este tehnologia wireless utilizata pentru schimbul de date intre doua dispozitive electronice, cum ar fi intre smartphone si casca bluetooth, intre casti si PC, tableta si casti, tableta sau smartphone si laptop etc. Poate transfera date pe distante scurte.

Bluetooth 5.0

Cand o tehnologie este lansata pe piata, aceasta vine cu caracteristicile sale de baza si va fi actualizata din cand in cand. Cand orice tehnologie este actualizata, atunci se numeste o noua versiune a acesteia. La fel stau lucrurile si in ceea ce priveste tehnologia Bluetooth care are de asemenea, multe versiuni.

De mentionat este faptul ca versiunea 5.0 este cea mai recenta versiune a tehnologiei Bluetooth. Acesta vine cu multe imbunatatiri in acest sens. Cu aceasta ultima versiune veti obtine o conexiune puternica pe distante lungi. Puteti asocia cu usurinta orice dispozitiv cu Bluetooth.

Cand dispozitivul dvs. este actualizat la cea mai recenta versiune, nu veti obtine niciodata rezultate instantanee sau beneficii, daca utilizati accesorii Bluetooth de versiune veche. Bluetooth este compatibil cu toate versiunile sale mai vechi, astfel incat sa puteti utiliza cu usurinta toate accesoriile cu dispozitivul mobil Bluetooth 5.0.

In vechiul Bluetooth se fac multe imbunatatiri pentru a-l face sa fie compatibil cu specificatia Bluetooth Low Energy. A fost numit Bluetooth 4.0 si a fost conceput pentru a reduce consumul de energie al dispozitivelor Bluetooth, cum ar fi castile fara fir, tastaturile fara fir etc.

Sa luam un exemplu de casti fara fir care nu utilizeaza sau nu comunica cu Bluetooth Low Energy. De mentionat este faptul ca, castile Bluetooth fara fir folosesc mai multa energie. Cu Bluetooth v5.0, toate dispozitivele care sunt compatibile cu Bluetooth folosesc Bluetooth Low Energy, ceea ce inseamna ca aceste dispozitive au un consum redus de energie si maresc rezerva bateriei, oferind o durata lunga de viata a bateriei. Acum majoritatea dispozitivelor cu Bluetooth folosesc module Bluetooth Low Energy.

Cu Bluetooth 5.0 puteti conecta doua dispozitive diferite cu un singur telefon si puteti reda muzica pe ambele. Sa luam un exemplu: aveti o pereche de casti Bluetooth fara fir conectate la telefon, si ascultati muzica pe ambele in acelasi timp. Cu aceasta va puteti conecta castile fara fir cu doua telefoane diferite. Castile solo pot fi conectate cu diferite telefoane si pot reda muzica.

Si daca aveti doua casti fara fi rcu Bluetooth 5.0 si ambele sunt in camere diferite, le puteti conecta cu un singur telefon si puteti reda melodiile diferite pe ambele casti. Deci, ambele casti redau muzica diferita de pe un singur telefon mobil.

Aceasta caracteristica se numeste: „ Dual Audio ” pe multe telefoane mobile. Pentru a utiliza aceasta functie, trebuie sa va conectati castile wireless sau difuzoarele la telefon si sa activati functia audio duala. Apoi sunteti gata sa redati doua melodii diferite pe doua dispozitive diferite. Aceasta nu este doar o caracteristica mobila Samsung. Acest lucru este activat de Bluetooth 5.0 si puteti gasi acest lucru si pe dispozitivele altor producatori in viitor.

Bluetooth 5.0 ofera viteza mare pentru transferul de date pe distante lungi. De asemenea putem spune ca, cautarea unui dispozitiv Bluetooth si viteza de asociere sunt mai rapide. Iar conexiunea nu va pierde niciodata pe distante mari in comparatie cu versiunile mai vechi.

Materialul oficial de marketing Bluetooth al organizatiei standard Bluetooth a anuntat ca noua versiune actualizata a Bluetooth 5.0 are o autonomie de 4 ori mai mare, de 8 ori capacitatea de transmitere a mesajelor si de 2 ori viteza fata de versiunea mai veche de Bluetooth. De data aceasta de asemenea, aceste actualizari folosesc Bluetooth Low Energy, astfel incat dispozitivele sa poata beneficia de economii de energie.

In comparatie cu Bluetooth 4.2, Bluetooth 5.0 permite dispozitivelor care au o viteza de transfer de date de pana la 2 mbps, care este dubla fata de aceasta. Aceste dispozitive Bluetooth pot comunica si la distanta de pana la 240 de metri, care este de patru ori mai mare decat in cazul Bluetooth 4.2 in care este permisa distanta de 60 de metri. Cu toate acestea, semnalele vor fi slabe intre pereti si alte obstacole, asa cum se intampla cu Wi-Fi.

0 Shares
You May Also Like