La ce trebuie sa fii atent cand inchiriezi o masina?

La ce trebuie sa fii atent cand inchiriezi o masina?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, in cele mai multe orase ale tarii au aparut mai multe firme de inchirieri auto, iar cei care au nevoie sa inchirieze o masina, pot avea la dispozitie mai multe variante.

Dat fiind faptul ca in mai toate orasele tarii exista asemenea firme, in cele ce urmeaza vom discuta despre lucrurile la care trebuie sa fii atent atunci cand inchiriezi o masina.

Asadar, in primul rand, trebuie ca atunci cand reprezentantii firmei de inchirieri masini incheie contractul de inchiriere auto intre firma si tine, pentru un anumit autorism, inainte de a-ti pune semnatura pe contract este indicat sa il citesti.

De ce? Pentru ca nu putine au fost cazurile in care firmele au impus anumite clauze abuzive in contract, despre care clientii nu stiau nimic. Deci, daca iti doresti sa inchiriezi o masina, este neaparat sa citesti tot continutul contractului de inchiriere auto, inainte de a semna.

Este extrem de important ca inainte de a semna un contract pentru inchirierea masinii, sa verifici documentele acesteia. Poate nu din rautate sau din dorinta de a insela clientii, ci pur si simplu proprietarii firmelor de inchirieri auto au uitat sau nu au avut timpul necesar sa incheie o polita de asigurarea a masinii, sau au uitat sa duca masina intr-o statie ITP, pentru un control ITP.

Daca vei conduce o asemenea masina pe strada, cu asigurarea expirata sau care are ITP-ul expirat, cu siguranta nu te vei afla intr-o ipostaza prea placuta daca te v-a opri in trafic vreun echipaj de politie.

Apoi, trebuie sa verifici seria de sasiu a masinii dar si numarul de inmatriculare. Este foarte important sa verifici documentele masinii, pentru a nu te trezi mai apoi cu surprize neplacute.

In cazul in care lasi o anumita suma de bani drept garantie, trebuie sa te asiguri de faptul ca in contractul de inchiriere auto este amintita suma respectiva de bani, si trebui sa te asiguri de faptul ca iti primesti garantia cand predai masina, in cazul in care aceasta se afla exact in starea in care ai luat-o in primire.

Dupa ce treci de aceasta etapa, este foarte important deasemenea sa verifici starea masinii, iar aici este important de precizat ca trebuie sa te asiguri ca masina nu este avariata, nu este zgariata, si este si curata la interior, nu de alta dar sa nu ai surprize neplacute si sa ti se solicite anumite sume exagerate cand predai masina. Cel mai bine ar fi ca in acest caz sa faci cateva poze ale masinii inainte de a o lua in primire.

Ei bine, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa inchiriezi o masina. Din fericire, acum exista in fiecare oras mai multe asemenea firme, asa ca indiferent unde locuiesti, iti poti incerca norocul la toate firmele. Cel mai bine ar fi sa alegi o firma care inchiriaza masini de calitate superioara, la cele mai avantajoase preturi.

0 Shares
You May Also Like