Printul digital

0 Shares
0
0
0

Printul digital reprezinta reproducerea de imagini digitale pe o anumita suprafata fizica si se foloseste de regula la personalizarea mediilor de printare, cum ar fi de exemplu hartia sau cartonul.

Printurile difera de la caz la caz, avand in vedere faptul ca matritele tipografice nu se mai folosesc la fel ca si in cazul celor traditionale. Nu se mai iroseste nici hartia si nici cerneala dat fiind faptul ca nu mai este necesara recolorarea unei imagini.

Totodata, trebuie precizat si faptul ca nu mai este nevoie nici de verificarea pentru inregistrarea si pozitionarea hartiei. In operatiunile de print digital, cerneala si tonerul nu patrund pe spatele colii de hartie, asa cum este nevoie in cazul cernelii obisnuite, ci se creaza un strat subtire pe suprafata foii.

In cele mai multe dintre situatii, pentru ca cerneala sa nu se stearga, trebuiesc aplicate anumite proceduri suplimentare pentru ca aceasta sa fie fixata cat mai bine.

In cazul tonerului de exemplu se utilizeaza asa numitul lichid de fuziune care este supus unui proces termic. In cazul in care este nevoie sa se foloseasca cerneala, aceasta este foarte important sa fie supusa razelor UV.

Printul digital este extrem de util in momentul in care vine vorba despre realizarea unor prototipuri rapide si care au un tiraj redus, dat fiind faptul ca la print digital sunt foarte putine setari de efectuat, motiv pentru care si costurile unei asemenea operatiuni sunt foarte mici.

Printul digital se mai foloseste si cu alte ocazii, printre care se numara chiar si printurile personalizate ori cele folosite pentru a se imprima date variabile iar aici putem da drept exemplu cartile pentru copii care sunt personalizate cu imagini specifice ori cu numele copilului.

In cazul in care discutam despre sistemul de printare la cerere, printul digital foloseste un numar variabil de pagini, precum si tehnici diferite de legare pentru tiraje mici de carti.

Litografia reprezinta o foarte buna metoda de reproducere, dar si o metoda foarte utila de multiplicare pe hartie a textelor, si a desenelor folosindu-se negative imprimate pe o piatra speciala, de natura calcaroasa.

Hartia care se foloseste la operatiunile de imprimare, poate fi gasita in magazine avand diferite dimensiuni, grosimi si grade de finisare.

Totodata, important de precizat este si ca difera foarte mult si calitatea hartiei, dar si durabilitatea sau rezistenta acesteia.

O hartie care in mod special a fost creata pentru printare va putea fi folosita chiar si pentru pictura, iar in anumite cazuri chiar si pentru arta grafica. Insa, in cele mai multe situatii aceasta nu va fi atat de rezistenta precum este nevoie si nici nu va avea durabilitatea sau grosimea necesara ca si in cazul in care ar fi fost in mod special proiectata pentru acestea.

Si totusi, atunci nu ne ramane decat intrebarea “Cu ce se distinge hartia de printat fata de restul hartiilor?” Ei bine, hartia care se foloseste pentru operatiunile de printat are o suprafata mult mai moale. mai mult decat atat, lipseste grosimea colii respective, motiv pentru care aceasta devine ideala pentru a fi folosita la imprimat.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…