Avantajele termostatelor programabile

Avantajele termostatelor programabile

0 Shares
0
0
0

Daca doriti sa economisiti bani la facturile lunare de energie fara a va sacrifica confortul, luati in considerare termostatele programabile cum ar fi termostatul Salus IT50.

Aceste dispozitive au o experienta dovedita pentru reducerea fara efort a facturilor la energie. Modelele actuale ofera functii care variaza de la urmarirea programului zilnic pana la permiterea functionarii la distanta si avertizandu-va cand sistemul dvs. de incalzire sau racire necesita atentie.

Vom discuta in cele ce urmeaza despre cateva dintre beneficiile de care puteti avea parte in cazul in care alegeti sa folositi un termostat Salus de ultima generatie acasa.

Facturi mai mici la energie

Indiferent de tipul de termostat programabil pe care il alegeti, veti economisi energie la facturile de racire si incalzire daca programati si utilizati corect termostatul.

Mentinerea casei la aceeasi temperatura atunci cand nu este ocupata necesita mult mai multa energie decat ajustarea pentru absentele dvs. pe timpul zilei sau cand dormiti. Sistemul HVAC va poate racori sau incalzi casa pana la nivelul de confort ales de dvs., inainte de a va intoarce sau de a va ridica din pat dimineata.

Reglari automate ale temperaturii

Sa nu uitati sa va reglati termostatul zi si noapte, poate insemna o alta sarcina a programului dvs. si este usor de uitat sa il reglati, mai ales dupa ce ati avut o zi incarcata. A avea un dispozitiv precum termostatul Salus IT500 care poate face acest lucru pentru dvs., va simplifica automat viata in timp ce reduceti consumul de energie.

Daca folositi o pompa de caldura pentru o parte sau pentru toata incalzirea casei in timpul iernii, un termostat inteligent de recuperare va va ajuta sa economisiti energie in timpul iernii. Pompele de caldura necesita termostate speciale programabile pentru a evita pornirea bobinei de incalzire suplimentare, care foloseste mult mai multa energie decat o face pompa de caldura pentru a va incalzi casa.

Aceasta bobina foloseste un watt de energie electrica pentru a crea un watt de caldura. Pe de alta parte, pompa poate crea trei sau mai multi wati de caldura dintr-un wat de energie. Termostatul inteligent de recuperare impiedica pornirea acestei bobine ori de cate ori temperatura din interior este cu doua grade mai mica decat setarea termostatului.

Inchiderea termostatului pe timp de noapte va declansa bobina, crescand costurile de incalzire. Acest termostat special pentru pompa de caldura economiseste energie deoarece suprascrie bobina si porneste pompa pe tot parcursul noptii ori de cate ori temperaturile devin prea mici pentru ca pompa de caldura sa se recupereze fara a utiliza bobina.

Programare flexibila

Puteti alege dintre trei tipuri diferite de termostate programabile care pot fi ajustate la programul dvs. Primul tip este termostatul de 7 zile, bun pentru gospodariile in care ocupantii au programe diferite in fiecare zi.

Urmatorul tip este modelul 5-2, care are setari pentru saptamana de lucru si unul separat pentru weekend. Ultimul tip este modelul 5-1-1, ideal pentru familiile care au acelasi program in timpul saptamanii si un program diferit pentru fiecare zi de weekend.

Acestea sunt asadar, cateva dintre cele mai importante beneficii de care puteti avea parte daca alegeti sa folositi un termostat de ultima generatie. Cu siguranta este recomandat ca inainte de a face alegerea termostatului, sa aruncati o privire pe forumuri de specialitate, pentru a citi recenziile utilizatorilor care deja detin un termostat pe care va ganditi sa il cumparati.

Daca de exemplu ati pus ochii pe termostatul IT 500 de la Salus, in mod evident toate recenziile din mediul online pe care le veti descoperi si le veti citi vor fi favorabile, pentru ca discutam despre un termostat de calitate, de la un producator de top din industrie.

0 Shares
You May Also Like