Tot ce trebuie sa stiti despre ecranul Galaxy S7

Tot ce trebuie sa stiti despre ecranul Galaxy S7

0 Shares
0
0
0

Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge sunt noile telefoane inteligente Samsung cu afisaje OLED. Noul display Samsung Galaxy S7 Edge este similar cu cel al telefonului Galaxy S7, insa prezinta in plus un ecran curbat realizat dintr-un substrat flexibil din plastic astfel incat sa poata fi indoit pe ambele parti, iar controlul sa se faca atat din fata, cat si din lateral.

Ecranul acestuia este putin mai mare, de 5.5 inch, insa rezolutia este ca si in cazul Galaxy S7 de 2560×1440 cu 535 pixeli per inch.

Spre bucuria unora, Samsung a decis sa pastreze dimensiunea ecranului si rezolutia Galaxy S7 de la modelul Galaxy S6. Se pare ca Samsung s-a concentrat in schimb asupra cresterii gradului maxim de luminozitate, dar si a imbunatatirii performantei in lumina ambientala. Beneficiile sunt usor de vazut, iar fiecare utilizator le va aprecia numaidecat.

Ambele noi smartphone-uri Galaxy prezinta un nou sistem de control automat personalizat al luminozitatii care invata si memoreaza setarile de luminozitate alese pentru diferite niveluri de lumina ambientala.

S-a avut in vedere obtinerea unor preferinte personalizate in ceea ce priveste luminozitatea in locul unor setari predefinite de producator de care dispun alte smartphone-uri, tablete sau televizoare. De asemenea, exista si modul Always On Display care va afisa pe ecranul principal ori de cate ori telefonul se afla in standby diverse ceasuri personalizate, calendarul, mesaje de stare, notificari si imagini.

Galaxy S7 are o luminozitate maxima cu 24% mai mare decat in cazul Galaxy S6, ceea ce reprezinta o imbunatatire semnificativa si vizibila mai ales cand lumina ambientala este puternica. Contrastul si evolutia acestuia in lumina ambientala puternica s-au imbunatatit semnificativ.
Majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri este dezamagita de modul de reglare automata a luminozitatii.

Aceasta nu se ajusteaza automat in mod corespunzator; uneori ecranul este prea luminos, alteori este prea slab luminat. Rezultatul este de multe ori dezactivarea functiei de luminozitate din cauza dezavantajelor aduse de setarea unei luminozitati puternice, cel mai important fiind reducerea semnificativa a timpului de functionare a bateriei. In acest sens, Galaxy implementeaza odata cu acest model functia de reglare automata a luminozitatii in functie de puterea luminii ambientale.

Aproape toate display-urile emit lumina polarizata. Astfel, daca utilizatorul poarta ochelari de soare polarizati, afisajul poate parea intunecat sau chiar invizibil in functie de orientarea acestuia de tip portret sau peisaj. Aproape toate cazurile de LCD-uri se confrunta cu aceasta problema, iar producatorii pare ca se fac ca nu vad problema.

Solutia ideala este setarea unghiului polarizatorului la 45 de grade, astfel incat afisajul sa fie la fel de stralucitor si in orientarea pe verticala si in cea pe orizontala, insa multe tehnologii LCD nu pot face acest lucru. Display-urile OLED nu emit lumina polarizata, insa includ un polarizator pentru a reduce in mod semnificativ reflectarea luminii ambientale in ecran si in acelasi timp sunt orientate in mod ideal la 45 de grade pentru a putea privi ecranul OLED cu ochelari de soare polarizati indiferent de pozitionarea telefonului.

Mai mult decat atat, Galaxy S7 este rezistent la apa si praf, ceea ce inseamna ca va puteti bucura de afisajul potrivit si in conditii meteo nefavorabile.

0 Shares
You May Also Like