Patru sfaturi pe care ar trebui sa le urmati in construirea strategiilor de link building

Patru sfaturi pe care ar trebui sa le urmati in construirea strategiilor de link building

0 Shares
0
0
0

SEO si strategiile de link building merg mana in mana. Nu sunt la fel de eficiente unele fara celelalte.

In cazul in care nu sunteti familiarizati, construirea de link-uri sau link-building-ul reprezinta practica de a convinge site-urile si publicatiile sa creeze legaturi catre paginile si continutul site-ului dumneavoastra.

Aceste tipuri de link-uri sunt denumite backlink-uri. Link-urile care provin de la site-uri respectate pot spori considerabil importanta site-ului in rezultatele motorului de cautare, intrucat motoarele de cautare ofera o mai mare prioritate continutului creditat de site-ul care ocupa locuri fruntase in clasamentul rezultatelor cautarii.

Backlink-urile provenite de la site-urile cu un nivel de autoritate scazut nu sunt atat de valoroase, de apreciate, dar pot fi totusi folosite pentru imbunatatirea pozitiei pe care o ocupati in clasamentul rezultatelor cautarii.

Crearea unei strategii de link building

Trebuie sa stabiliti o strategie de link building pentru site-ul dumneavoastra sau nu? Raspunsul la aceasta intrebare ni l-a dat expertul seo Dan Bradu, CEO la SmartSeoPack.com si este un “DA” categoric.

“Link building-ul reprezinta este una dintre cele mai bune modalitati de a atrage trafic organic si de a stabili influenta brandului dumneavoastra online. Daca site-ul dumneavoastra nu are un blog, crearea acestuia ar trebui sa constituie primul pas. Aveti absoluta nevoie de un blog pentru ca site-ul dumneavoastra sa fie considerat cu autoritate si relevant de catre motoarele de cautare”, ne-a specificat Dan, intr-o discutie telefonica purtata cu vreo doua zile in urma.

Atragerea de trafic organic pe site poate fi extrem de dificila, cu atat mai mult cu cat volumul continutului online continua sa creasca exponential. Iata patru sfaturi pentru construirea unei strategii de link building de succes, de ale carei beneficii se va bucura afacerea dumneavoastra:

Deveniti o resursa

Ideea ce sta la baza link building-ului este sa deveniti o resursa pentru alte site-uri valoroase, apreciate. Acest lucru presupune crearea si publicarea unui continut exceptional, apoi distribuirea acestuia pe scara larga. De cele mai multe ori, acest proces implica o cantitate substantiala de timp si resurse pentru dezvoltarea continutului personalizat.

Dupa cum spune si Neil Patel intr-o discutie despre SEO si marketing-ul prin continut (content marketing), “Elementul central al problemei este ca SEO si marketing-ul prin continut sunt separate, ca si cum ar fi doua lucruri complet diferite. Totusi, adevarul este ca acestea merg mana in mana, formeaza un intreg, se contopesc.”

Desi exista multe diferente intre marketingul prin continut si SEO, acestea trebuie sa colaboreze pentru ca strategia de link building sa fie incununata de succes. Continutul dumneavoastra trebuie sa fie atat valoros, cat si progresiv si, mai ales, trebuie sa puna in aplicare cele mai bune practici SEO pentru ca motoarele de cautare sa il gaseasca cat mai usor posibil.

Gasiți site-urile care se adreseaza pietei dumneavoastra tinta

Daca sunteti o companie de consultanta, este logic sa va asociati marca, brandul, cu publicatii cum ar fi Business Insider deoarece acestia impartasesc continut fata de care publicul dumneavoastra isi manifesta interesul. Daca reprezentati un brand de echipament sportiv, este logic sa va asociati brandul cu ESPN. Gasiti publicatii si organizatii relevante pe care audienta marcii dumneavoastra le apreciaza si apoi redistribuiti continutul lor pe canalele dumneavoastra sociale si in campaniile dumneavoastra de marketing prin e-mail (email marketing).

Desi acest lucru nu determina atragerea de backlink-uri catre site-ul dumneavoastra din partea unor site-uri credibile si apreciate, va ajuta in continuare sa ajungeti in atentia unui public mai larg in cadrul pietei dumneavoastra tinta.

Network si outreach

Aceasta metoda implica mult timp, insa merita fiecare secunda. Pentru a o pune in aplicare intr-un mod eficient, trebuie sa aveti pe site-ul dumneavoastra cel putin un fragment de continut uitimitor, personalizat.

Gasiti un site cu autoritate, de inalta calitate (un site in care au incredere utilizatorii, expertii din domeniu, in care au incredere alte site-uri web si, nu in ultimul rand, motoarele de cautare) care publica continut exceptional pe un subiect conex, din aceeasi nisa cu site-ul ce se doreste a fi promovat, si gasiti o postare, un articol sau o resursa careia continutul dumneavoastra ii poate oferi un plus de valoare.

Odata ce ati gasit un fragment bun de continut, contactati autorul, editorul sau publicatia si incercati, fara a fi insistenti, sa ii convingeti sa creeze o legatura (backink) catre site-ul dumneavoastra. Asigurati-va ca stiti cum poate link-ul dumneavastra sa sporeasca impactul pe care continutul lor il are asupra publicului. Mentionati motivele pentru care continutul lor v-a atras atentia, dar si modul in care continutul dumneavoastra poate fi de ajutor. Fiti succint, autentic si util.

O sa fiu sincer. Rata de acceptare nu va fi intotdeauna mare, insa si un singur link de la un site credibil merita tot efortul.

Guest posting-ul

Aceasta este metoda mea preferata. Guest posting-ul reprezinta metoda prin care scrieti un articol pe site-ul altcuiva, oferind vizitatorilor informatii in schimbul unuia sau mai multor link-uri externe catre site-ul propriu. Aceasta metoda ofera patru beneficii majore brandului dumneavoastra:

Atrage backlink-uri valoroase;

Aduce continutul in atentia unui public mai larg;

Imbunateste autoritatea site-ului;

Creeaza relatii sau networking-ul (cresterea retelei de contacte in scopul de a schimba informatii si a dezvolta contacte profesionale si sociale).

Cele mai multe publicatii importante au ghiduri privind guest posting-ul pe site-urile lor. Inainte de la contacta si de a crea un subiect, asigurati-va ca cititi cu atentie fiecare cuvant din acele ghiduri.

Odata ce prezentarea dumneavoastra este acceptata, va trebui sa scrieti o schita, un proiect si sa va coordonati cu echipa de editare pentru a retusa produsul final. Dupa publicarea articolului dumneavoastra, veti avea un backlink live, cu oportunitati excelente de a imbunatati autoritatea site-ului dumneavoastra.

Daca urmati aceste patru tactici, pozitia dumneavoastra in rezultatele cautarii va incepe sa se imbunatateasca pe masura ce obtineti mai multe backlink-uri pe parcurs. Retineti, insa, ca orice efort semnificativ pe care SEO il implica isi va arata roadele dupa trei, poate chiar sase luni. Trebuie doar sa fiti rabdatori, perseverenti si consecventi.

0 Shares
You May Also Like