Cum sunt interpretate fisierele media pe un site

Cum sunt interpretate fisierele media pe un site?

0 Shares
0
0
0

In general, motoarele de cautare se concentreaza pe continutul textual. Continutul dvs. trebuie sa fie in format text pentru a fi explorat si indexat. (Google poate acum sa indexeze continutul text al fisierelor Flash, dar acest lucru nu este valabil pentru toate motoarele de cautare.) Pentru a scapa de aceste batai de cap gasiti cele mai bune costuri optimizare seo cu Dan Bradu.

Acest lucru nu inseamna ca nu aveti dreptul sa incorporati pe site-ul dvs. continut multimedia bogat, cum ar fi fisiere Flash, Silverlight sau fisiere video. Trebuie doar sa faceti continutul acestor fisiere disponibile in format text, in caz contrar motoarele de cautare nu vor putea sa le acceseze.

Exemplele de mai jos prezinta cele mai frecvente tipuri de continut non-text, dar sfaturile mentionate sunt identice pentru toate celelalte tipuri de continut. Furnizati un text echivalent cu toate fisierele dvs. non-text pentru a facilita ca Googlebot sa acceseze cu crawlere si sa indexeze continutul dvs. si sa il faca mai accesibil.

Multi oameni nu vad imaginile de pe paginile web. Acest lucru este valabil in special pentru persoanele cu deficiente de vedere care utilizeaza cititoare de ecran sau utilizatori cu conexiuni cu latime de banda redusa. Oferind echivalente fisierelor in format text, ajungeti la un public mai larg.

Googlebot poate afisa aproape orice text vizibil utilizatorilor atunci cand interactioneaza cu un fisier SWF Flash pe site-ul dvs. Googlebot poate, din acest text, sa genereze un extras sau sa faca potriviri cu termenii de interogare ai cautarilor Google. Googlebot poate de asemenea sa acceseze cu crawlere adrese URL din fisierele SWF (de exemplu, link-uri catre alte pagini de pe site-ul dvs.) si sa urmeze aceste linkuri.

Investigam si indexam acest continut ca si celelalte tipuri de continut de pe site-ul dvs., fara a necesita nicio actiune speciala din partea dvs. Cu toate acestea, nu garantam faptul ca vom accesa cu crawlere sau indexa tot continutul, fie in Flash, fie in alt mod.

Daca un fisier SWF incarca continutul unui alt fisier, fie acesta are un fisier text, HTML, XML sau alt SWF anexat pentru ca Google sa poata, de asemenea, sa indexeze continutul extern si sa il asocieze cu fisierul SWF mama si documentele in care este incorporat.

Lucram constant in imbunatatirea indexarii fisierelor Flash. Cu toate acestea, raman anumite limite. De exemplu, in prezent nu putem indexa continutul fisierelor Flash scrise intr-un limbaj cu doua cai (cum ar fi ebraica sau araba).

Retineti ca, desi Google poate indexa continutul fisierelor Flash, este posibil ca aceasta sa nu fie valabila pentru toate motoarele de cautare. Prin urmare, va recomandam sa rezervati tehnologii media bogate (cum ar fi Flash) pentru estetica site-ului dvs. si sa utilizati cod HTML pentru continut si navigare.

Acest lucru va facilita ca robotul dvs. sa acceseze cu crawlere site-ul dvs. si sa-l faca accesibil unui public mai larg, inclusiv spectatorilor cu deficiente de vedere care utilizeaza cititoare de ecran si persoane cu browsere vechi si neconventionale, o conexiune de latime de banda limitata sau chiar scazuta, ca pe mobil. Un bonus suplimentar?

Utilizarea codului HTML pentru navigare va permite utilizatorilor sa marcheze continutul si sa trimita link-uri directe in e-mail.

 

0 Shares
You May Also Like