Semne de avertizare ale defectiunii turbo

Semne de avertizare ale defectiunii turbo

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, majoritatea persoanelor care cauta sa-si cumpere un autoturism second hand, isi indreapta atentia spre masinile cu turbo. Este cat se poate de firesc acest lucru in conditiile in care masinile turbo au atat de multe avantaje.

De exemplu, masinile care au turbo au performante mai mari in comparatie cu masinile fara turbo. Apoi, de precizat este de-asemenea faptul ca masinile turbo au un consum redus de carburant in comparatie cu masinile care nu au turbo. Nu trebuie sa uitam nici faptul ca masinile turbo emit mai putine noxe poluante in comparatie cu masinile care nu au turbo.

Deci, exista o multime de motive datorita carora, atunci cand aveti nevoie de un autoturism, sa va indreptati atentia spre o masina turbo.

Trebuie sa stiti insa ca turbosuflantele se pot defecta mai repede decat ati putea crede, iar stilul de conducere, si felul in care este intretinuta masina, au o mare contributie. In continuare va prezentam cateva semne care va pot avertiza ca turbosuflanta masinii este defecta sau urmeaza sa se defecteze.

Lampile de avertizare

Este important sa stiti ca in momentul in care se aprinde lampa de avertizare a motorului in tabloul de bord al masinii, aceasta are o problema. De exemplu, in cazul in care turbosuflanta masinii este pe punctul de a se defecta, acest lucru va fi semnalat prin aprindeea in tabloul de bord a martorului motorului.

Acest martor se poate aprinde insa si cand exista o alta problema. De aceea, pentru a va sigura ca nu turbina este defecta, sau pentru a remedia problema, este necesar sa mergeti cu masina in service cat mai repede.

Indicatorul de turatie

Exista masini care sunt echipate cu turbo, si care au un dispozitiv de masurare a turatiei. Acesta este util dat fiind faptul ca permite ca soferul sa stie cat de mult creste turbocompresorul.

In cazul in care gabaritul nu mai urca pana la nivelul obisnuit, cel mai probabil exista o problema cu care se confrunta turbo. De aceea, este recomandat ca masina sa fie dusa in service cat mai repede posibil.

Pierderea de putere

In cazul in care masina care este echipata cu turbo se accelereaza mult mai lent decat in trecut, si daca nu mai atinge aceiasi viteza chiar si cand pedala este apasata pana la podea, cu siguranta este un semn clar ca turbosuflanta nu functioneaza.

In aceste conditii, masina trebuie dusa in service, iar mecanicii va recomanda sa reconditionati turbosuflanta, sau sa cautati turbosuflante sh 2020, si sa alegeti o astfel de piesa.

Fumul

In cazul in care carcasa turbo este crapata, sau in cazul in care garniturile interne au anumite defectiuni, un lucru este clar: uleiul va curge prin sistemul de evacuare. Cand acesta arde, se produce un fum albastru/gri, care este usor distinctiv. Pe masura ce turatia motorului va creste, fumul va fi mai evident.

Zgomot puternic

Exista situatii in care atunci cand turbo nu functioneaza, se aude un zgomot puternic atunci cand este pus sub tensiune. In cazul in care auziti acest sunet, este indicat sa mergeti cat mai repede la service.

Acestea sunt asadar, cateva dintre semnele care va avetizeaza in legatura cu faptul ca turbosuflanta masinii dvs. are o problema. Este indicat ca atunci cand intalniti aceste simptome, sa mergeti cat mai repede cu masina in service. Cu cat mai repede, cu atat mai bine, pentru ca poate scapati fara sa fie nevoie de o reparatie costisitoare.

Cand turbo este defect insa, indiferent ca reconditionati sau inlocuiti turbosuflanta cu o piesa similara second hand, veti scoate ceva banuti din buzunar. Plus costul manoperei, veti ajunge lejer la 1500 – 2000 de lei sau si mai mult, in functie de marca si modelul masinii.

0 Shares
You May Also Like