Semne ale unui motor defect pe care oricine trebuie să le aibă în vedere

Semne ale unui motor defect pe care oricine trebuie să le aibă în vedere

0 Shares
0
0
0

Semne ale unui motor defect pe care oricine trebuie să le aibă în vedere

Când vehiculul dumneavoastră începe să funcționeze defectuos și să devină nesigur, poate fi dificil să identificați sursa exactă a problemei. Cunoașterea semnelor de avertizare ale unui motor defect îl va ajuta pe mecanic să găsească sursa problemei rapid și cu cel mai mic inconvenient. Motorul vehiculului dumneavoastră este un sistem complex care necesită întreținere de rutină a motorului pentru performanțe optime.

 

Iată opt semne de avertizare ale unui motor defect:

 

1.Aprinderea martorului check engine! Acest indicator se aprinde de obicei atunci când sunt detectate probleme la motor. Este prudent să solicitați mecanicului dumneavoastră să efectueze un test de diagnosticare a mașinii pentru a identifica o potențială defecțiune a mașinii.

 

  1. Pierderea puterii motorului! Vehiculele pe benzină sunt echipate cu un motor cu ardere internă care utilizează un ciclu de ardere în patru timpi pentru a transforma benzina în puterea necesară pentru a propulsa vehiculul. Pierderea de putere pe care o experimentați ar putea fi rezultatul unei întreruperi în oricare dintre etapele procesului de ardere.

 

  1. Creșterea consumului de combustibil! Dacă observați că vehiculul dumneavoastră parcurge mai puțină distanță cu un plin, poate exista o problemă cu cursa de compresie a motorului dumneavoastră. Un dispozitiv de curățare a combustibilului sau întreținerea sistemului poate rezolva problema. După cum am menționat anterior, un test de diagnosticare pentru motor ar putea ajuta mecanicul să identifice și să remedieze problema.

 

  1. Zgomote enervante! Zgomotele precum ciocănirea, bocăniturile șuieratul și pocnitul pot rezulta dintr-un flux anormal de ardere. Programați-vă imediat la un service dacă auziți sunete neobișnuite care provin de la motor.

 

  1. Starea motorului! Într-o transmisie manuală, dacă ambreiajul și pedalele de accelerație nu sunt cuplate la viteza corectă, vehiculul se va opri și va necesita repornire, ceea ce este un eveniment frustrant și jenant, în special în trafic.

 

Transmisiile automate se blochează mai rar, dar atunci când o fac, indică o problemă cu o componentă a lor. De obicei, apar atunci când cursa de admisie nu primește scânteia sau amestecul de aer/combustibil corect. Dacă transmisia dumneavoastră (manuală sau automată) se blochează, consultați un profesionist cât mai curând posibil.

 

  1. Mirosuri ciudate! Când cursa de evacuare a unui motor cu ardere internă începe să se defecteze, evacuarea poate emite un miros neplăcut. Acest miros indică faptul că vehiculul dumneavoastră necesită atenție profesională.

 

Motorul continuă să funcționeze după ce contactul a fost oprit! Acest lucru se întâmplă de obicei la vehiculele de înaltă performanță când nivelul octanic al combustibilului este incorect. Alte cauze posibile includ un solenoid defect sau un carburator supraactiv.

 

  1. Motorul merge greu! Dacă motorul tău funcționează mai greu trebuie luate măsuri. Cele mai frecvente cauze ale unui motor care funcționează mai slab sunt înfundarea sistemului și bujiile uzate.

 

Alte probleme pot include octanul necorespunzător al benzinei sau o baterie slabă.

 

În orice situație este nevoie de sprijinul unor specialiști, iar cei de la Autonik se pot ocupa inclusiv de probleme serioase precum reparatii turbosuflante Romania și multe altele.

0 Shares
You May Also Like