Cum se regleaza termostatul? Setarile potrivite de temperatura

Cum se regleaza termostatul? Setarile potrivite de temperatura

0 Shares
0
0
0

Cum se regleaza termostatul? Setarile potrivite de temperaturaCum sa reglezi corect termostatul? Care sunt setarile corecte ale termostatului de camera pentru sistemul tau de incalzire? Cum sa-ti programezi un Salus Quantum termostat inteligent eficient? Gaseste sfaturile noastre pentru reglarea si programarea unui termostat de camera pentru a-ti optimiza confortul si factura la energie.

Principiul de reglare a unui termostat de camera pentru incalzire

Instalarea unui termostat de camera programabil are un dublu scop. In primul rand, iti va permite sa iti imbunatatesti confortul zilnic in casa ta. In al doilea rand, principiul ajustarii unui termostat coincide cu o reducerea facturii sale de energie. Acestea sunt mici gesturi zilnice care iti vor permite sa optimizezi utilizarea sistemului tau de incalzire.

Fie ca este vorba despre un cazan sau un calorifer, termostatul de camera programabil iti va permite sa programezi temperatura potrivita pentru intreaga ta locuinta in functie de dorintele tale, stilul tau de viata si sa gestionezi perioadele de ocupare/vacanta ale locuintei tale.

Prin cuplarea instalarii unui termostat de camera cu capete de supape termostatice pe toate caloriferele, ai control perfect asupra intregului sistem de incalzire din interiorul casei tale si camera cu camera. Intr-adevar, supapele termostatice fac posibila reglarea temperaturii incalzirii pe care este pozitionata. Dupa cum ai inteles, o incapere cu putina ocupare nu necesita o temperatura optima

Gestioneaza temperatura interioara a casei tale

Principiul de functionare al unui termostat electronic se bazeaza pe posibilitatea de reglare a termostatului in functie de programe si stil de viata. Daca nu esti prezent, va fi inutil sa lasi incalzitoarele sa functioneze la viteza maxima.

Pe de alta parte, este interesant sa te pregatesti pentru sosirea ta in locuinta prin programarea unei temperaturi de confort. Reglarea activarii/dezactivarii incalzirii iti va permite sa ai o temperatura confortabila si sa economisesti energie.

In realitate, cea mai buna temperatura de confort este a ta. Astfel, in functie de faptul ca locuiesti in nord sau sud, intr-un mediu urban sau montan, temperaturile si clima fluctueaza. Deci pentru a gasi temperatura minima de confort. Este necesar sa efectuezi teste incepand cu o temperatura de 18 grade apoi sa o cresti cu un grad pana la determinarea temperaturii tale de confort.

Fii atent, fii constient de faptul ca fiecare grad suplimentar este un cost. Se estimeaza, in medie, ca un grad suplimentar echivaleaza cu o crestere cu 7% a facturii de energie. De aceea este recomandat sa programezi termostatul cu cea mai mare grija in functie de:

  • Camere diferite din casa ta.
  • Indiferent daca ocupi sau nu locuinta.
  • Ore: noapte si zi.

Programeaza-ti termostatul programabil

Reglarea temperaturii termostatului tau devine si mai eficienta daca temperatura este programata. Iata de cete  sfatuim cu insistenta sa optezi pentru un termostat programabil si sa eviti cu orice pret termostatele manuale.

Datorita programelor de incalzire predefinite, poti inregistra o crestere sau o scadere a caldurii in functie de ora din zi si de stilul tau de viata.

Se recomanda sa cumperi un termostat programabil cu 3 temperaturi  disponibile. Intr-adevar, programele unui termostat se invart in general in jurul a 3 temperaturi.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…