Cum sa dezinfectezi instrumentele de manichiura la domiciliu?

Cum sa dezinfectezi instrumentele de manichiura la domiciliu?

0 Shares
0
0
0

Toti pasionatii de ingrijirea mainilor vor sti: este importanta sterilizarea si dezinfectarea ustensilelor de manichiura inainte si dupa fiecare utilizare.

Chiar si in cazul unui kit de unghii pentru uz casnic, uneltele contaminate pot provoca infectii bacteriene si fungice care sunt neplacute la vedere, dureroase, dar mai ales daunatoare pentru noi insine si pentru persoanele cu care intram in contact. Sa vedem cum putem evita acest risc.

Instructiuni

  1. Sterilizati instrumentele de manichiura dupa fiecare utilizare intr-un dezinfectant antibacterian, fungicid si capabil sa ucida virusii si pseudomonas. Acest produs este cumparat in mod obisnuit in farmacii, deoarece trebuie sa fie un ajutor medical. Cand aveti dezinfectantul, turnati o cantitate buna intr-un lighean curat si scufundati instrumentele in el timp de zece minute. Este o idee buna sa efectuati toate aceste operatiuni cu manusi subtiri, sterile, de staniu.
  2. Dupa ce s-au scurs minutele, luati instrumentele unul cate unul si uscati-le cu hartie de bucatarie sau cu o carpa curata. Apoi puneti-le inapoi in recipient. Pastrati instrumentele de manichiura sterilizate intr-o punga inchisa pentru a preveni expunerea acestora la impuritati si bacterii. Asigurati-va ca instrumentele sunt complet uscate inainte de a le depozita. Daca trec mai mult de doua saptamani pana la urmatoarea manichiura, sterilizati din nou instrumentele in dezinfectant inainte de a le folosi.
  3. In ceea ce priveste bazinele de pedichiura, dezinfectati-le dupa fiecare utilizare cu o solutie de inalbitor. Pentru a face acest lucru, puteti prepara o solutie amestecand o parte de inalbitor cu zece parti de apa. Folositi intotdeauna manusi, iar la final clatiti bazinul cu solutie pentru a-l dezinfecta. Daca este necesar, stergeti-l cu un detergent pentru a indeparta orice impuritate. Uscati intotdeauna cu o carpa curata sau cu prosoape de hartie.
  4. Utilizati o metoda de fierbere pentru a steriliza instrumentele de manichiura o data pe luna. Sfatul este de a aloca un vas pentru sterilizare pentru a evita contaminarea incrucisata cu alimentele. Apoi se scufunda instrumentele in apa clocotita timp de cincisprezece minute, se scurg si se usuca la aer.

Sfaturi finale

Este important sa nu uitati sa faceti o curatare rapida dupa fiecare tratament pentru maini si picioare si o curatare mai profunda cel putin o data la cinci saptamani. Astfel, instrumentele raman in siguranta.

Toate saloanele de infrumusetare folosesc, de asemenea, instrumente de curatat si dezinfectat, dar acolo sunt esentiale aparatele speciale de sterilizare. Intr-adevar, fluxul de clienti si de contaminare potentiala este mult mai mare.

In context casnic, pentru a va ingriji mainile, picioarele si unghiile, puteti utiliza in siguranta dezinfectanti si apa clocotita pentru a obtine rezultate excelente, fara a sacrifica siguranta. In acest fel, setul de maini este intotdeauna gata sa va ofere urmatoarea manichiura sau pedichiura profesionala!

0 Shares
You May Also Like