Nokia 9 – Telefonul cu 5 camere

0 Shares
0
0
0

Nokia 9 ar putea fi cel mai interesant smartphone al anului 2018 in cazul in care se va afla pe rafturile magazinelor pana la sfarsitul anului curent. Din pacate data de lansare nu a fost confirmata oficial astfel ca nu putem sti cu siguranta daca acest lucru se va intampla sau nu.

Telefonul cu cinci camere a facut obiectul multor speculații în trecut și s-ar putea să aducă Nokia, din nou, în topul telefoanelor cel putin din punct de vedere al camerei foto.

Modelul de telefon ce urmeaza sa se numeasca Nokia 9 se află de foarte mult timp în dezvoltare și nu este inca foarte clar când urmează să fie pus la dispozitia publicului consumator.

Cu toate acestea, având în vedere numărul mare de imagini care circulă deja pe internet și par a proveni din surse oficiale, s-ar putea să nu mai avem foarte mult de așteptat pana il vom putea testa.

Dacă zvonurile se confirmă iar imaginile mentionate mai sus reflecta realitatea, acesta ar putea fi primul telefon de pe piață cu cinci camere pe spate. Conceptul ar putea fi cu adevarat revolutionar in contextul in care majoritatea au acum doua camere, cele cu trei camere fiind exceptii rar intalnite. Exista si un model Samsung cu patru camere dar este singular.

Cele cinci camere vor fi realizate în colaborare cu Zeiss ca si pana acum dar este demna de mentionat si absența brandingului PureView, care a intrat de curând în portofoliul HMD Global, grupul de care apartine la momentul actual compania Nokia.

Tot din poze deducem ca noul telefon nu are un senzor de amprentă pe spate. Putem deci specula ca vor folosi autentificarea faciala, pe modelul Apple.

Nokia 9 va fi construit în jurul unui display de 5,9 inci cu o rezoluție QHD+ și o ratie de 18:9. Nu are un notch pe partea din față ca un ecran iphone ci doar o margine discretă unde se vor afla camera frontala, un difuzor și brandingul Nokia.

Dispune de un port USB C pentru alimentare și date, dar din pacate jack-ul tradițional de 3.5 mm pentru casti a fost eliminat de pe suprafața aparatului, tot pe modelul Apple.

Spatele pare a fi din sticlă și, cel mai probabil, va permite încărcarea wireless, insa nu exista o confirmare in acest sens. Acumulatorul se vehiculează a fi de 4150 mAh și ar urma sa permita si fast charging.

Telefonul va avea dimensiunile de 155 x 75 x 7,9 milimetri și, cel mai probabil, va fi rezistent la apă și praf, la fel ca Nokia Sirocco ce este certificat IP67. Pe partea de functionalitati putem mentiona ca ar trebui să includă un procesor de tip Snapdragon 845, până la 8GB RAM și 128GB de memorie internă.

Acestea fiind toate informatiile pe care le putem afla pana la momentul actual atat analizand pozele publicate cat si declaratiile vehiculate in mediul online, nu ne ramane decat sa asteptam lansarea oficiala pentru a afla mai multe.

0 Shares
You May Also Like