Cumpararea unui telefon mobil la mana a doua: sfaturi pentru a evita problemele

Cumpararea unui telefon mobil la mana a doua: sfaturi pentru a evita problemele

0 Shares
0
0
0

Ai de gand sa cumperi un mobil la mana a doua? Retine urmatoarele sfaturi pentru a nu face greseli in acest proces de achizitie.

Cand se apropie momentul pentru a cumpara un nou mobil, poti lua in considerare cumpararea unui dispozitiv la mana a doua. Fie pentru ca ai un buget mai limitat, fie pentru ca nu vrei sa cheltuiesti multi bani: oferta de telefoane din aceasta categorie a crescut semnificativ.

Aceasta oferta mai mare poate avea pericolele sale, deoarece riscam sa cumparam un mobil care nu era in starea la care ne asteptam. Cum sa te protejezi? Aici iti lasam o serie de sfaturi de care ar trebui sa tii cont daca ai de gand sa cumperi un mobil second-hand.

Verifica starea telefonului mobil

Incepem cu un sfat evident, dar care poate fi complicat daca cumparam un mobil second-hand online, deoarece, in functie de web, este posibil sa nu putem sti cat de adevarate sunt fotografiile pe care le vedem despre telefon.

Avand capacitatea de a verifica starea de fitness este intotdeauna important. Prin urmare, si ori de cate ori aveti ocazia, verifica daca se potriveste cu descrierea si ca nu exista daune suplimentare. Trebuie sa  te uiti atat la partea din fata, cat si la cea din spate a dispozitivului.

Ar trebui sa verifici daca ecranul este in stare buna. O modalitate simpla de a sti acest lucru este sa glisezi degetul aratator peste el: in acest fel poti detecta problemele care sunt trecute cu vederea …la prima vedere. Daca exista un protector de ecran pe mobilul second-hand pe care il vom cumpara, este mai bine sa il eliminam pe scurt: exista oameni care folosesc protectorul ca o modalitate de a ascunde unele daune ecranului.

De asemenea, trebuie sa verificam daca panoul capacitiv raspunde in mod corespunzator la atingere. Acest lucru este ceva ce poti face atingand si tinand apasata o aplicatie pe ecran. Daca se intampla ceva, cum ar fi permitandu-ti sa-l eliminezi, merge bine. Dar daca nu exista nicio reactie, exista o problema. Xiaomi este un brand de telefoane foarte apreciat.

Camera foto si senzori

Trebuie sa faci o fotografie atat cu camera frontala, cat si cu cea din spate. Cand faci acest lucru, ar trebui sa verifici daca totul arata asa cum te asteptai . Daca nu observi nici un fel de blur sau efect anormal asupra imaginii, atunci merge bine. De asemenea, daca este posibil, inregistreaza un videoclip, chiar daca este vorba de cateva secunde: acest lucru te va ajuta sa vezi posibile esecuri in inregistrare.

In functie de intervalul din care face parte telefonul, exista si alti senzori pe care trebuie sa ii verifici. Este posibil sa existe un senzor de amprenta sau o recunoastere faciala, asa ca iti recomandam sa verifici daca acesta functioneaza pe baza anuntului telefonului. In acest fel vei evita mai mult de o surpriza neplacuta si astfel te vei putea bucura de un telefon bun.

Cum iti poti proteja telefonul de hoti?

Utilizati un VPN. Sau, altfel spus,  nu sari pe retelele Wi-Fi publice fara protectie . Un VPN va mascheaza conexiunea de hackeri, permitandu-va sa va conectati in mod privat atunci cand va aflati in retele publice nesigure din aeroporturi, cafenele, hoteluri si altele asemenea. Cu o conexiune VPN, veti sti ca datele dvs. sensibile, documentele si activitatile pe care le desfasurati sunt protejate de snooping, ceea ce este cu siguranta un sentiment grozav, avand in vedere volumul de afaceri personale si profesionale pe care le gestionam cu smartphone-urile noastre.

Respectati magazinele oficiale de aplicatii pentru aplicatiile dvs. Atat Google Play, cat si App Store-ul Apple au luate masuri pentru a preveni introducerea  aplicatiilor potential periculoase in magazinele lor.

Aplicatiile rau intentionate se gasesc adesea in afara magazinelor de aplicatii, care pot rula in fundal si pot compromite datele personale, cum ar fi parolele, numerele cartilor de credit si multe altele – practic tot ceea ce pastrati pe telefon. In plus, atunci cand va aflati in magazinele de aplicatii, priviti cu atentie descrierile si recenziile aplicatiilor inainte de a le descarca. Aplicatiile rau intentionate si contrafacute isi pot gasi in continuare drum in magazine si  iata cateva modalitati prin care poti impiedica aceste aplicatii proaste sa ajunga pe telefonul tau .

Efectuarea unei copii de rezerva a telefonului este intotdeauna o idee buna din doua motive:  In primul rand, faciliteaza procesul de tranzitie la un nou telefon prin transferul datelor pentru care s-a facut backup de pe telefonul vechi pe noul telefon.  In al doilea rand, va asigura ca datele dvs. raman cu dvs. in cazul in care telefonul este pierdut sau furat – permitandu-va sa stergeti de la distanta datele de pe telefonul pierdut sau furat, avand in continuare o copie securizata a acelor date stocate in cloud.

0 Shares
You May Also Like