Vrei sa cumperi un ceas

Vrei sa cumperi un ceas? Ia in considerare structura acestuia

0 Shares
0
0
0

Ceasurile pentru femei si barbati sunt disponibile in multe variante. Daca ceasurile trebuie sa faca parte din trendul vremii lor, totusi se prefera un model atemporal si elegant. In plus, doresti sa achizitionezi un ceas care sa indeplineasca toate asteptarile si cerintele tale de calitate. Deci, alege corect materialele pentru fiecare componenta separata a ceasului tau.

Tipuri de ceasuri

Inainte de a te uita la oferta de ceasuri analogice, trebuie sa te gandesti la preferinta ta: un ceas cu quartz sau un ceas mecanic? Mai jos, explicam diferenta in linii mari.

Cum functioneaza structura unui ceas intr-un model mecanic?

Ceas cu quartz vs. ceas mecanic

Principala diferenta intre un ceas cu quartz sau un ceas mecanic este in functionarea ceasului. Un ceas cu cuart este alimentat de o baterie, in timp ce un ceas mecanic este bobinat printr-un act. Pentru un ceas automat, aceasta este miscarea pulsului tau, iar pentru un ceas cu mecanism manual, trebuie sa invarti rotita.

Intr-un ceas cu cuart, ceasul secund se misca in timp ce se invarte intr-un ceas mecanic.

Structura unui ceas cu quartz

Denumirea ceasului cu quartz vine de la cristalul de ceas incorporat in ceas. Folosind o baterie, o tensiune electrica este transmisa acestor cristale, facandu-le sa vibreze. Aceasta vibratie merge apoi catre mecanismul de sincronizare. Deoarece cristalele de cuart vibreaza intotdeauna la aceeasi frecventa, ele transmit doar o miscare pe secunda.

Structura unui ceas mecanic

Ceasurile mecanice functioneaza pe baza unui arc. Modelul clasic este intors manual. Tensiunea de pe arc determina pornirea treptelor de viteza ale ceasului.

Pretul si valoarea unui ceas mecanic in comparatie cu un ceas cu quartz

Desigur, pretul si valoarea ceasului tau vor depinde foarte mult de materialele folosite. Datorita timpului si muncii implicate in realizarea unui ceas mecanic, acest model costa adesea mult mai mult decat un ceas cu quartz. Instalarea tuturor angrenajelor diferite contribuie, de asemenea, la costul ridicat al componentelor.

Carcasa unui ceas

Aspectul general al ceasului tau depinde in mare masura de carcasa, de cutia care inchide ceasul. Culoarea selectata nu afecteaza calitatea ceasului tau, ci doar stilul acestuia. Culoarea aurie are un aspect mai clasic, argintiul are un aspect mai atemporal, in timp ce un ceas de culoarea aurului roz este cumparat in principal datorita aspectului sau vintage.

Daca vei cumpara un ceas de lux, precum un  ceas Ingersoll THE DIRECTOR I08101, nu se recomanda sa faci dus sau baie cu el. Cu toate acestea, stropirea cu apa nu este o problema.

De ce conteaza tipul de sticla

Tipul de sticla folosit la realizarea unui ceas este un factor de calitate decisiv. Mai ales in ceea ce priveste durabilitatea investitiei tale. Pentru productia de masa ieftina, se foloseste in principal sticla de plastic. Se sparge greu, dar se zgarie usor. Deci, prefera sticla minerala, care este mult mai putin predispusa la zgarieturi.

Pentru a proteja cadranul, cea mai buna alegere este, fara indoiala, geamul de safir. Acesta este motivul pentru care este folosit aproape exclusiv pentru ceasurile de bijuterii de lux, precum si pentru ceasurile de scufundari.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…