Foisorul din curte – o provocare pentru fiecare

Foisorul din curte – o provocare pentru fiecare!

0 Shares
0
0
0

Amenajarea curtii reprezinta o provocare foarte interesanta, avand la baza dorinta de a conferi spatiului exterior nu doar un aspect frumos si ordonat, ci si utilitate si confort. Fie ca stai de mult timp la curte, fie ca schimbarea abia s-a produs, a transforma curtea intr-un spatiu placut si frumos, este un proces care iti va solicita creativitatea.

Spatiul exterior

Daca ti-ai construit de curand o casa pe pamant, vei dori sa te bucuri de toate facilitatile pe care le ofera o astfel de locatie. Spatiul exterior este un capitol foarte ofertant in ceea ce priveste amenajarea curtii, astfel ca vei incerca sa iti spatiezi suprafata astfel incat sa iti satisfaci toate dorintele in materie de amenajare exterioara.

Daca esti pasionat de flori sau de plantarea si cresterea legumelor, atunci acum ai sansa de a-ti amenaja o suprafata in acest sens. In cazul in care ai animale de companie, atunci si acestea vor fi fericite cu noua schimbare, amenajandu-le si loc un spatiu in care sa se poata simti libere si fericite. Evident, din curtea unei familii cu copii, nu va lipsi locul de joaca, garnisit bine cu leagane si balansoare.

Este foarte important sa iti delimitezi spatiile in functie de destinatia acestora, pastrand astfel o ordine necesara si benefica pentru toti cei care locuiesc in casa.

Foisorul din curte

Odata mutat la curte, vei dori sa te bucuri de placerea amenajarii unui spatiu exterior in care sa servesti masa pe perioada calda, in care sa te aduni cu prietenii sau unde copiii isi vor putea face temele in aer curat. Varianta construirii unui foisor se va  dovedi foarte practica, existand o multitudine de variante ale acestor dependinte extrem de practice si frumoase, in acelasi timp.

Avand in vedere specificul climatic al tarii noastre, este recomandat sa te gandesti bine ce tip de constructie adopti. Pentru zilele calde, un foisor deschis va fi ideal pentru a petrece cateva ore in bataia soarelui, insa pe perioada rece acesta va deveni nefunctional. Astfel, este indicat sa adopti foisoarele semi-deschise, prevazute cu sisteme de protectie glisante, cum ar fi geamurile si usile din sticla sau din alte texturi transparente.

Un aspect cu totul special care va conferi si un plus de frumusete curtii, il detin foisoarele realizate din lemn. Lemnul este un material de constructie foarte rezistent, astfel ca isi va demonstra atat frumusetea, cat si utilitatea in decursul timpului. In functie de suprafata pe care doresti sa o detina, foisorul va deveni locul ideal pentru petrecerea catorva ore in aer liber, pentru servirea micului dejun sau pentru cinele cu prietenii.

Amenajat cu mobilier din lemn si incadrat de flori cataratoare precum clematis Vilhelmina, foisorul poate deveni punctul forte al amenajarii tale exterioare, conferind un plus de frumusete si eleganta curtii tale. Fie ca alegi sa il amplasezi in mijlocul curtii, fie ca adopti o pozitie mai retrasa, foisorul se va incadra cu succes oricarui tip de design exterior, fiind o mini-constructie usor de integrat.

0 Shares
You May Also Like