De ce sa instalezi incalzire in pardoseala

De ce sa instalezi incalzire in pardoseala?

0 Shares
0
0
0

Mii de romani au adoptat deja incalzirea prin pardoseala deoarece aceasta are multe avantaje, in ciuda unei reputatii proaste transmise de mult timp si uneori inca relevanta in mintea unui anumit numar de oameni…

Te apuci de lucrari de renovare sau tocmai ai achizitionat o proprietate? Alegerea incalzirii este o intrebare cruciala. Pentru a-ti face interiorul si mai confortabil, a optimiza spatiul, a reduce factura la energie sau chiar a reduce amprenta ecologica, instalarea incalzirii prin pardoseala este solutia. Vrei sa afli mai multe despre incalzirea in pardoseala? Citeste mai departe!

Care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?

Dezavantajele candva reale ale incalzirii prin pardoseala nu mai sunt actuale astazi. Fac loc avantajelor oferite de aceasta metoda de incalzire. Care sunt ele? De ce sa optezi pentru incalzirea in pardoseala? Descopera numeroasele avantaje ale acestui sistem.

  • Adaptabilitatea incalzirii in pardoseala

Incalzirea in pardoseala se adapteaza perfect la mai multe moduri de incalzire: in versiunea lor hidraulica, le poti cupla cu o pompa de caldura aer/apa, un cazan pe ulei, gaz, lemn si chiar energie solara. Unele functioneaza si cu energie electrica.

  • Reglare optima

Sistemele de reglare a incalzirii prin pardoseala au evoluat considerabil in ultimii ani. Poti astfel programa diferite temperaturi in functie de incaperi datorita unui sistem central si a unui termostat Salus SQ610RF 2022. Pentru a face acest lucru, fiecare camera are propria sa bucla independenta de incalzire prin pardoseala, pentru a putea adapta temperatura dorita.

  • Instalare versatila

Pardoseala incalzita ofera si avantajul de a putea fi instalata in orice incapere a casei tale. Fie ca este vorba despre o constructie sau o renovare, instalarea acesteia este intotdeauna posibila.

  • Incalzirea in pardoseala este foarte confortabila

Incalzirea in pardoseala este in primul rand mai confortabila in comparatie cu sistemele traditionale de incalzire. Fie electrica sau apa, principiul incalzirii in pardoseala si senzatiile pe care le ofera sunt aceleasi: incalzeste intreaga suprafata a pardoselii si aerul interior la o temperatura scazuta.

Caldura emisa este moale si uniform distribuita pe toata suprafata podelei (intre 21° si 28°C), eliminand senzatia de sol rece, atat de neplacuta pentru picioare in diminetile de iarna…

  • Un mod de incalzire silentios

Cu acest sistem, nu vei auzi incalzirea pornind! Incapsulata in sapa de beton sau plasata sub podeaua ta, nu emite poluare fonica.

  • Incalzirea in pardoseala este un sistem igienic

Dupa cum stii, caloriferele conventionale capteaza praful si sunt foarte greu de curatat. Incalzirea in pardoseala nu retine nici praful, nici microbii ambientali, nici umiditatea.

  • Incalzirea in pardoseala este linistitoare si nu mai doare picioarele

Incalzirea in pardoseala a avut o reputatie proasta de cativa ani, deoarece adesea provoca disconfort, cum ar fi dureri de picioare sau picioare umflate. Aceste efecte neplacute s-au datorat unei reglaje aproape nule a incalzirii prin pardoseala, generand temperaturi excesiv de ridicate. Astazi, sistemul s-a imbunatatit semnificativ si nu mai este supus acestor probleme.

  • Un sistem valoros si vara

Incalzirea hidraulica in pardoseala poate fi un atu si in zilele toride de vara. Intr-adevar, prin circularea apei reci in circuitele sale, incalzirea in pardoseala poate fi transformata intr-un aparat de aer conditionat.

0 Shares
You May Also Like