Sfaturi utile pentru creșterea naturală a libidoului

Sfaturi utile pentru creșterea naturală a libidoului

0 Shares
0
0
0

Ce este mai exact libidoul? Libidoul este doar un alt nume pentru dorința sexuala. De la nivelurile hormonale la medicamente până la obiceiurile de somn, o varietate de factori interni și externi vă pot afecta apetitul sexual. Libidoul fiecăruia este diferit, dar majoritatea oamenilor constată că libidoul lor scade odată cu vârsta.

Iată câteva aspecte pe care să le aveți în vedere pentru un libido în parametrii optimi:

1. Încercați să mâncați fructe afrodisiace

Există puține dovezi care să susțină eficacitatea anumitor alimente, dar nu există niciun rău în a experimenta. De exemplu, smochinele, bananele și avocado sunt considerate alimente care sporesc libidoul sau afrodisiace.

Aceste alimente oferă, de asemenea, vitamine și minerale importante care pot crește fluxul de sânge către organele genitale și pot optimiza o viață sexuală sănătoasă.

2. Încercați să mâncați ciocolată
De-a lungul istoriei, ciocolata a fost un simbol al dorinței, nu doar datorită gustului său delicios, ci și datorită capacității de a crește plăcerea sexuală.

Ciocolata promovează eliberarea substanțelor chimice fenetilamină și serotonină în organism. Acesta poate acționa ca un afrodisiac și poate îmbunătăți starea de spirit. Potrivit unui studiu din 2006, efectele ciocolatei asupra sexului pot fi mai mult psihologice decât fizice.

3. Folosiți suplimente
Există cercetări promițătoare privind utilizarea suplimentelor precum L-arginina, kava, maca, tribulus terrestris, ginkgo și ginseng pentru a promova sănătatea sexuală și ca stimulatori ai libidoului. De asemenea, există vitamine pentru cresterea libidoului la femei care sunt importante pentru buna funcționare a organismului.

4. Creșteți-vă încrederea în sine
O dietă nesănătoasă și lipsa exercițiilor fizice pot duce la o imagine negativă de sine. Mutarea atenției de la defecte la calități, pot crește stima de sine și libidoul.

5. Eliberați stresul
Indiferent cât de sănătos sunteți, stresul poate afecta libidoul. Potrivit cercetărilor, femeile sunt deosebit de vulnerabile la efectele stresului asupra vieții lor sexuale.

Bărbații, pe de altă parte, pot folosi sexul pentru a scăpa de stres. Uneori, diferențele de comportament sexual pot crea conflicte în cuplu. Pentru a reduce stresul, luați în considerare activități care sunt relaxante și plăcute.

6. Dormiți suficient
Oamenii cu o viață ocupată nu au întotdeauna timpul necesar pentru a dormi suficient. Persoanele care echilibrează munca cu îngrijirea părinților în vârstă sau a copiilor mici sunt adesea epuizate, ceea ce poate duce la o scădere a libidoului.

Amânați sarcinile care nu sunt urgente în detrimentul somnului ori de câte ori este posibil și mâncați o dietă sănătoasă, bogată în proteine și carbohidrați complecși, pentru a vă stimula energia și libidoul.

7. Aveți grijă de relația de cuplu
Pentru a experimenta intimitatea sexuală, este important ca femeile să se simtă conectate emoțional. Aceasta înseamnă că certurile și tensiunile nerezolvate vă pot afecta relația sexuală. Comunicarea este importantă pentru construirea încrederii. Este important să preveniți acumularea resentimentelor.

8. Consultați un medic
Chiar dacă adoptați o abordare naturală pentru creșterea libidoului, este totuși o idee bună să discutați cu medicul dumneavoastră. Astfel, vă poate ajuta să identificați potențialele probleme.
Dacă vă confruntați cu problema de libido scăzut, încercarea acestor 8 lucruri vă poate ajuta la creșterea libidoului și să aveți o viață sexuală sănătoasă și fericită.

0 Shares
You May Also Like