De-ce-sa-porti-ochelari-de-soare-Motive-pentru-a-i-folosi

De ce sa porti ochelari de soare? Motive pentru a-i folosi

0 Shares
0
0
0

De-ce-sa-porti-ochelari-de-soare-Motive-pentru-a-i-folosiOchelarii de soare sunt un accesoriu mai elegant sau sunt cheia pentru o buna sanatate a ochilor?

“Nu exista nici o indoiala ca ochelarii de soare sunt un element la moda pe care oamenii il cauta, dar purtarea ochelarilor de soare are, de asemenea, beneficii pentru sanatate”, spune dr. Elliot Levine, oftalmolog la Piemont.

Motive pentru care ar trebui sa purtati ochelari de soare mai des

  1. Te protejeaza de boli grave cauzate de soare

Ochii nostri sunt sensibili. Expunerea prelungita la soare poate provoca diverse probleme de sanatate. Unele perechi sunt pur si simplu dureroase sau iritante, in timp ce altele pun viata in pericol. Cu toate acestea, decizia de a purta o pereche de ochelari de soare de inalta calitate va poate ajuta sa ramaneti in siguranta de razele nocive ale soarelui.

Permiteti-ne sa incepem prin a defini ceea ce vrem sa spunem prin ochelari de soare “de inalta calitate”. Atunci cand alegi ochelarii de soare, incepe prin a-i cauta pe cei care ofera protectie 100% impotriva razelor UVA si UVB. Acest lucru ofera o protectie completa impotriva razelor UV ale soarelui. Ochelarii de soare polarizati reduc stralucirea, ceea ce este benefic daca petreceti mult timp in apa. Uita-te dupa ochelari de soare, care sunt potriviti pentru tine.

Sa ne uitam la unele dintre bolile si problemele de sanatate pe care ochelarii de soare pot ajuta sa le previna.

Cancerul de piele

Lumina soarelui este foarte sensibila la pielea din jurul ochilor, inclusiv la pleoape. Aproape 10% din cancerele de piele sunt descoperite in apropierea ochilor. Ochelarii de soare wraparound cu protectie UV si cristale mari pot ajuta la protejarea nu numai a ochilor, ci si a pielii.

Glaucomul si cataracta

Cataracta sunt pete nebuloase pe lentila ochiului. Potrivit Glaucom Research Foundation, cataracta sunt cauzate de expunerea prelungita si prelungita la radiatii UV de la soare.

Glaucomul, o alta tulburare oculara devastatoare care poate duce la orbire, poate fi agravata de expunerea la razele UV. Ochelarii de soare cu protectie UV 100% pot ajuta la reducerea riscului de probleme de cataracta si glaucom.

Degenerescenta maculara

Degenerescenta maculara este o tulburare in care macula, o parte a retinei, se deterioreaza, ducand la vedere incetosata si, in multe cazuri, orbire. Deoarece anumite forme de lumina ultravioleta pot accelera acest proces, purtarea ochelarilor de soare poate fi benefica.

Pterygium

Pterygium, adesea mentionata ca ochi surfer lui, este o crestere a globului ocular. De obicei, nu pune viata in pericol, desi poate fi inconfortabil si enervant. Cele mai frecvente tratamente sunt picaturi de ochi, steroizi, si interventii chirurgicale (in cazuri severe).

Dar, desigur, cel mai bun tratament este prevenirea. Medicii recomanda purtarea ochelarilor de soare cu protectie UV, mai ales in zilele innorate, cand soarele nu este vizibil, dar radiatiile UV pot continua sa deterioreze ochii.

Gama noua de ochelarii de soare Emilio Pucci iti va oferi mai multe modele fashion pe care sa le incerci.

  1. Protectia impotriva elementelor daunatoare

Ochelarii de soare pot fi diferenta dintre a-ti rani ochii si a te bucura de o activitate distractiva in aer liber.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…