Patru moduri de a-ţi face casa mai eficientă din punct de vedere energetic

0 Shares
0
0
0

Construirea unei case eficiente din punct de vedere energetic sau renovarea ecologică nu numai că protejează mediul, ci îți face și casa mai confortabilă și te ajută să economiseşti. Ca bonus suplimentar, casa ta va fi mai atractivă pentru viitorii cumpărători, atunci când va veni timpul să vinzi.

Descoperă patru moduri de a-ţi optimiza consumul de energie și de a-ţi îmbunătăți confortul.

1 – Optează pentru ușile și ferestrele Energy Star pentru a conserva aerul cald și rece

Ușile, ferestrele și luminatoarele pot provoca pierderi semnificative de energie în casa ta – până la 25%! Acest lucru are un impact inevitabil asupra facturii de energie (încălzire iarna și aer condiționat vara).

O modalitate de a rezolva problema este de a alege produsele certificate Energy Star, care te pot ajuta să economiseşti bani în timp ce îţi faci casa mai confortabilă.

Câteva semne că este timpul să îţi schimbi ferestrele: iarna, sunt reci la atingere și în jurul lor poţi simţi curent; pe măsură ce vremea se răcește, geamurile şi ramele încep să se condenseze şi să înghețe; camerele orientate spre sud și vest devin foarte fierbinți ziua, dar se răcesc repede noaptea; ramele și canelurile sunt crăpate sau deformate și nu mai poți deschide ferestrele.

Pe lângă opțiunea pentru ferestre certificate, asigură-te că acestea sunt instalate de un profesionist calificat. Instalarea defectuoasă ar putea duce la infiltrarea aerului, provocând probleme care ar anula toate beneficiile pe care le-ați obține prin înlocuire.

2 – Înlocuieşte sistemul de încălzire cu combustibil fosil cu un sistem mai verde și mai eficient

Ai putea înlocui vechiul sistem de încălzire cu ulei sau propan cu unul alimentat cu energie regenerabilă, cum ar fi electricitatea. O altă opțiune ar fi utilizarea energiei duale, un sistem care se bazează atât pe energie electrică, cât și pe combustibil. Aceste sisteme utilizează combustibil în zilele reci, când temperatura scade. Comutarea între moduri are loc automat și este controlată de un senzor de temperatură amplasat în afara casei.

3 – Instalează o pompă de căldură

Dacă verile devin mai fierbinți, nu doar încălzirea îţi poate crește factura de energie, ci și aerul condiționat. O pompă de căldură ar putea fi un avantaj major atât pentru încălzirea, cât și pentru răcirea locuinței.

Pe lângă faptul că pompa de căldură consumă mai puțină energie, aceasta folosește energie regenerabilă și anume aerul ambiant, captând căldura exterioară din sol și din aer și aducând-o în casa ta. Vara, evacuează căldura interioară pentru a-ţi răcori casa.

4 – Generează-ţă propria energie folosind panouri solare

Dacă vrei să faci un pas mai departe pentru o casă ecologică, de ce nu instalezi panouri solare? Deși este dificil să foloseşti exclusiv energia solară, ai putea combina producția ta de energie cu cea de la reţeaua publică.

Indiferent de măsurile pe care le întreprinzi – de la instalarea unei pompe de căldură până la achiziționarea becurilor cu LED – o casă eficientă din punct de vedere energetic îţi va îmbunătăți confortul, îţi va reduce consumul de energie și va ajuta la protejarea planetei noastre. De ce să aștepți? Consultanţii de la Proactiv – magazin materiale de construcții Târgovişte – te vor putea sfătui cu privire la modificările pe care le poţi aduce casei tale astfel încât să devină mai eficientă energetic.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…