Generatoare - Functionare, tipuri si avantaje

Generatoare – Functionare, tipuri si avantaje

0 Shares
0
0
0

Generatorul este o masina care transforma energia mecanica in energie electrica. Functioneaza pe baza principiului legii faraday a inductiei electromagnetice. Legea faradays prevede ca ori de cate ori un conductor este plasat intr-un camp magnetic diferit, EMF este indus si acest EMF indus este egal cu viteza de schimbare a legaturilor de flux.

Acest EMF poate fi generat atunci cand exista un spatiu relativ sau o variatie de timp relativa intre conductor si campul magnetic. Deci, inainte de a opta pentru o inchiriere generator 4 kw, este foarte important sa aflati faptul ca elementele importante ale unui generator sunt:

  • Campul magnetic;
  • Miscarea conductorului in camp magnetic.
  • Functionarea generatoarelor:

Generatoarele, iar aici le includem si pe cele care pot fi obtinute prin serviciul de inchiriere generator 4 kw, sunt in principiu bobine de conductoare electrice, in mod normal, sarma de cupru, care sunt strans legate pe un miez de metal si sunt montate pentru a se intoarce in interiorul unei expozitii de magneti mari. Un conductor electric se deplaseaza printr-un camp magnetic, magnetismul va interfata cu electronii din conductor pentru a induce un flux de curent electric in interiorul sau.

Bobina conductorului si miezul sau sunt numite armatura, conectand armatura la arborele unei surse de putere mecanica, (de exemplu un motor), conductorul de cupru se poate transforma cu o viteza exceptional crescuta peste campul magnetic.

Momentul in care armatura generatorului incepe sa se intoarca mai intai, apoi exista un camp magnetic slab in pantofii cu stalpi de fier. Pe masura ce armatura se intoarce, incepe sa creasca tensiunea. O parte din aceasta tensiune se produce pe infasurarile de camp prin regulatorul generatorului. Aceasta tensiune impresionata creeaza un curent de infasurare mai puternic, creste rezistenta campului magnetic.

Campul extins produce mai multa tensiune in armatura. Acest lucru, la randul sau, face mai mult curent in infasurarile de camp, cu o tensiune de armatura mai mare rezultata. In acest moment, semnele pantofilor depindeau de directia de curgere a curentului in infasurarea pe camp. Semnele opuse vor permite curentului sa curga intr-o directie gresita.

Tipuri de generatoare:

Generatoarele pe care le puteti utiliza prin serviciile de inchiriere generator 4 kw, sunt clasificate in tipuri.

  • Generatoare de curent alternativ;
  • Generatoare de curent continuu.
  • Generatoare de curent alternativ:

Acestea sunt, de asemenea, numite ca alternatoare. Este cel mai important mijloc de producere a energiei electrice in multe dintre locuri, in zilele noastre, toti consumatorii folosesc curent alternativ. Functioneaza pe baza principiului inductiei electromagnetice. Acestea sunt de doua tipuri, unul este generator de inductie si altul este generator sincron. Generatorul de inductie nu necesita o exercitare continua de curent continuu, controlul regulatorului, controlul frecventei sau guvernatorul. Acest concept are loc atunci cand bobinele conductorului se transforma intr-un camp magnetic care actioneaza un curent si o tensiune. Generatoarele ar trebui sa functioneze la o viteza constanta pentru a transmite o tensiune de curent stabil, chiar si nici o sarcina nu este accesibila.

Generatoarele sincrone sunt generatoare de dimensiuni mari, utilizate in principal in centrale. Acestea pot fi de tip camp rotativ sau de tip armatura rotativa. In tip de armatura rotativa, armatura este la rotor si campul este in stator.

Curentul de armatura al rotorului este luat prin inele de alunecare si perii. Acestea sunt limitate din cauza pierderilor mari de vant. Acestea sunt utilizate pentru aplicatii cu putere redusa. Tipul alternator de camp rotativ este utilizat pe scara larga datorita capacitatii de generare mare de energie si absentei inelelor si periilor.

Poate fi generatoare cu 3 faze sau cu doua faze. Un alternator cu doua faze produce doua tensiuni complet separate. Fiecare tensiune poate fi considerata ca o tensiune monofazata. Fiecare este generat voltajul complet independent de celalalt. Alternatorul trifazic are trei infasurari monofazate distantate astfel incat tensiunea indusa in orice faza sa fie deplasata cu 120 ° fata de celelalte doua.

Acestea pot fi conectate fie prin conexiuni delta sau wye. In conexiunea Delta fiecare capat al bobinei este conectat impreuna pentru a forma o bucla inchisa.  In conexiunea Wye, un capat al fiecarei bobine este conectat si celalalt capat al fiecarei bobine lasat deschis pentru conexiuni externe. O conexiune Wye apare ca litera Y.

Aceste generatoare sunt ambalate cu un motor sau o turbina pentru a fi utilizate ca un generator de motoare si utilizate in aplicatii precum navale, extractia de petrol si gaze, masini miniere, centrale eoliene etc.

Generatoare de curent continuu:

Generatorul de curent continuu se gaseste in aplicatiile off-grid. Aceste generatoare ofera o sursa de alimentare perfecta direct in dispozitivele de stocare electrice si retelele de curent continuu fara echipamente noi.

Puterea stocata este transportata la incarcaturi prin convertoare de curent continuu. Generatoarele de curent continuu ar putea fi controlate la o viteza continua, deoarece bateriile tind sa fie stimulante pentru a recupera mult mai mult combustibil.

Clasificarea generatoarelor de curent continuu

Generatoarele de curent continuu sunt clasificate in functie de modul in care campul lor magnetic este dezvoltat in statorul masinii.

  • Generatoare de curent continuu cu magnet permanent;
  • Generatoare de curent continuu si exercitat separat;
  • Generatoare de curent continuu incantate.

Generatoare permanente de curent continuu cu magnet nu necesita exercitatie de camp extern, deoarece au magneti permanenti pentru a produce fluxul. Acestea sunt utilizate pentru aplicatii cu putere redusa, precum dinamele. Generatoare de curent continuu cu exercitare separata necesita exercitatie de camp extern pentru a produce fluxul magnetic. De asemenea, putem varia exercitatia pentru a obtine o putere de iesire variabila. Acestea sunt utilizate in aplicatii de electro-placare si rafinare electro. Datorita magnetismului rezidual prezent in stalpii generatorilor de curent continuu auto-exercitati ai statorului pot produce propriile lor campuri magnetice, acesta este pornit. Acestea sunt simple in proiectare si nu este necesar sa existe circuitul extern pentru a varia exercitatia de camp.

Din nou, aceste generatoare de curent continuu autoexercitate sunt clasificate in generatoare de sunturi, serii si compuse. Acestea sunt utilizate in aplicatii precum incarcarea bateriilor, sudarea, aplicatiile obisnuite de iluminare etc.

0 Shares
You May Also Like