De ce sa vizitati cetatea Rasnov si castelul Bran?

De ce sa vizitati cetatea Rasnov si castelul Bran?

0 Shares
0
0
0

Foarte multe persoane care aleg sa viziteze judetul Brasov, trec si pe la Cetatea Rasnov. Situata strategic pe ruta comerciala care leaga provinciile Transilvaniei si Valahia, Rasnov difera de alte cetati sasesti, prin faptul ca a fost proiectata ca loc de refugiu pe perioade indelungate de timp. Ca atare, avea cel putin 30 de case, o scoala, o capela si alte cladiri asociate mai frecvent unui sat.

Sistemul defensiv a cuprins noua turnuri, doua bastioane si un pod. Inconjurata de partii de 500 de metri pe laturile de nord, sud si vest, cetatea a fost obligata sa se predea o singura data, in anul 1612, cand invadatorii au reusit sa gaseasca ruta secreta care alimenta oamenii din interiorul cetatii cu apa. Datorita faptului ca amplasarea alimentarii lor cu apa nu mai este un secret, nevoia unui put in interiorul cetatii a devenit o necesitate.

Potrivit legendei locale, doi prizonieri turci li s-a pus sarcina de a sapa un put prin roca solida in centrul cetatii. Li s-a promis libertatea lor odata ce sondul a fost terminat. Lucrarile la putul de 470 de metri adancime au inceput in 1623 si au durat 17 ani pentru a fi finalizate. Buna asigurare de securitate suplimentara, intrucat insemna ca oamenii nu au fost nevoiti sa iasa in afara portilor in timpul unui asediu. A fost in functiune pana in 1850, cand roata s-a rupt.

Ultimul asediu al Cetatii Rasnov a avut loc in 1690, in timpul invaziei finale otomane a Transilvaniei. Avariata de incendiu in 1718, a fost reconstruit in anul urmator. Urmatoarea paguba majora a avut loc ca urmare a unui cutremur din 1802. Cetatea a fost utilizata ultima data ca loc de refugiu in timpul revolutiei din 1848 si a fost abandonata dupa aceea.

Recent, vechea cetate a fost restaurata la gloria sa anterioara si astazi, puteti vizita ramasitele impresionante. Aici exista si un muzeu, ascuns in spatele zidurilor antice, unde puteti gasi un schelet ingropat sub un podea de sticla, precum si alte alte artefacte interesante. Camerele interioare sunt asemanatoare labirintului, cu mai multe scari din lemn care le leaga si cateva asa-numite pasaje secrete care ar trebui sa va tina ocupat pentru o perioada destul de indelungata.

Ei bine, daca alegeti sa vizitati acest obiectiv turistic din apropierea orasului Brasov, atunci cu siguanta este indicat sa optati si pentru cazare Brandeberg. De ce cazare Brandeberg? Pentru ca aceasta pensiune Brandeberg va ofera posibilitatea de a va bucura de o priveliste frumoasa, iar de aici veti ajunge rapid la Rasnov, dar si in alte puncte interesante din zona Brasovului.

Pensiunea are un stil arhitectural fabulos, iar amenajarile interioare sunt elegante si confortabile, astfel incat sa va bucurati de o sedere cat mai placuta. Aveti parte de-asemenea aici de wifi gratuit, parcare gratuita, plus o multime de alte facilitati de nota 10.

In plus, la restaurant Brandeberg puteti savura cele mai bune preparate traditionale din zona Bran-Brasov, si puteti savura cele mai bune bauturi, precum tuica si vinuri.

De la unitatea de cazare Brandeberg, aveti posibilitatea de a ajunge in cel mai scurt timp si la castelul Bran, care este cel mai cunoscut obiectiv turistic din judet, si unul dintre cele mai renumite obiective turistice ale Romaniei.

Construita initial ca fortareata in 1211, pozitia castelului de la granita Transilvaniei i-a conferit o mare importanta militara si comerciala pana la trecerea granitei Transilvaniei in 1836.

De-a lungul anilor urmatori, castelul a cazut in degradare. In 1920 a fost acordat reginei Maria a Romaniei dupa ce Transilvania a devenit parte a Romaniei Mari. Dupa o restaurare de noua ani, Castelul Bran a ramas resedinta regala preferata pana cand comunismul a fortat familia regala din Romania. De atunci castelul a fost restituit familiei regale si este din nou proprietate privata.

In timp ce multe dintre obiectele confiscate de guvern in perioada comunista nu au fost niciodata recuperate, castelul a fost restaurat ca muzeu dedicat memoriei familiei regale a Romaniei.

Evenimente speciale la Castelul Bran

Castelul Bran nu se refera in intregime la afacerile lui Dracula. Inconjurat de gradini frumoase si de uimitoarea zona transilvaneana, castelul este locul perfect pentru evenimente in aer liber.

In timpul sezonului de vara, Castelul Bran gazduieste evenimente in aer liber, cum ar fi concerte de jazz si clasice, evenimente de basm pentru copii si proiectii speciale de filme pe motivele castelului. In alte perioade ale anului, cum ar fi Halloween, castelul va gazdui tururi de noapte.

Acestea sunt asadar doua dintre cele mai importante obiective turistice pe care turistii le pot vizita in judetul Brasov. Cu siguranta cei care sosesc din diferite regiuni ale tarii, la fel ca si turistii straini, pot opta pentru cazare Brandeberg, pentru a se bucura de clipe de liniste, de o priveliste frumoasa, de cea mai buna mancare traditionala romaneasca specifica zonei, si nu in ultimul rand, de cele mai bune conditii de cazare.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…