Filtrarea si izolarea unei piscine

Filtrarea si izolarea unei piscine

0 Shares
0
0
0

Filtrarea si izolarea unei piscine

Apa trebuie sa circule continuu pentru ca radacinile plantelor sa curete piscina. De asemenea, poate fi necesar sa aerisesti apa, astfel incat sa fie satisfacute nevoile de oxigen ale organismelor vii in apa. Fara oxigen adecvat, piscina ar favoriza dezvoltarea unor bacterii anaerobe odorifere.

Apa poate fi canalizata din pompa in zona plantelor prin utilizarea tuburilor din PVC. In climatul rece, este recomandata utilizarea pvc-ului flexibil. Oricare ar fi climatul, ingroapa tubul in sol la aproximativ 18 centimetri adancime. Aerarea subacvatica, care utilizeaza mai putina energie decat piscinele construite facand sa circule mai eficient apa, implica aer difuzat in fundul piscinei. Iti poti construi propriul aerator, folosind un compresor de aer (1/4 cai putere pentru o piscina mai mica) si un tub de inalta rezistenta care se conecteaza la un difuzor. Difuzorul, care arunca aer prin apa, se sprijina in partea cea mai adanca a piscinei, unde inotatorii nu sunt susceptibili de a o deteriora. Este recomandata aerarea piscinei de patru pana la opt ore pe zi: dimineata, cand cererea de oxigen este cea mai mare si din nou seara.

Instalarea pompelor si a compresoarelor poate fi o chestiune dificila, deoarece circula dispozitive electrice in apropierea apei sau chiar in apa si va fi nevoie sa conectezi echipamente electrice la sursa de alimentare a casei printr-o conducta ingropata. Nu realiza alimentarea printr-un prelungitor! Angajeaza un electrician calificat, care iti va asigura siguranta sistemului.

Izolarea unei piscine

Dupa ce ai sapat gaura pentru piscina si ai luat in calcul tot ceea ce tine de borduri piscine, ai cateva optiuni, in functie de conditiile solului, pentru a te asigura ca piscina are apa: poti aplica un strat de argila cu bentonita pentru a sigila solul sau poti intinde o captuseala sintetica. Bentonita este de obicei optiunea mai ieftina, cu o medie de 35 de centi pe metru patrat. Captuselile pot costa 25 de centi pana la 1 euro pe metru patrat, in functie de compozitia si greutatea lor.

Bentonita functioneaza ca un adeziv, legandu-se de particulele de sol si impiedicand apa din piscina sa se scurga in pamant. Unele soluri pot contine suficienta argila incat compactarea simpla a fundului iazului ii va permite sa tina apa. Discuta cu constructorii de piscine pentru a afla mai multe detalii despre compozitia solului si acestia te vor sfatui in consecinta. Atentie: bentonitul nu se leaga bine de solul nisipos. Solul in special nisipos poate necesita pana la 12 kilograme de bentonita pe metru patrat, spre deosebire de 6 kilograme in sol bogat in argila. De asemenea, bentonita poate fi deranjanta cand solul din jur este foarte uscat. Inainte de a trata piscina cu bentonita sau orice alta pulbere de lut, compacteaza bine solul. Poti face acest lucru cu o rola de gazon sau un compactor pentru placi. Apoi, in timp ce porti o masca, imprastie un strat de pulbere de bentonita de-a lungul laturilor si fundului piscinei. Compacteaza, apoi aplica inca un strat de sol de calitate si compacteaza din nou. Dupa aceea, acopera fundul piscinei cu 4-5 centimetri de pietris, pentru ca acesta ofera un habitat natural bacteriilor benefice.

 

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…