De ce este important sa schimbi uleiul din motor la timp?

0 Shares
0
0
0

In functie de recomandarile pe care le ofera producatorul masinii tale, va fi necesar sa iti alegi corespunzator uleiul de motor si sa il schimbi la timp.  Daca vrei sa contribui si la bunastarea plantei cel mai bine ar fi sa achizitionezi ulei de motor Shell Helix cu amprenta neutra de carbon, astfel incat sa poti ajuta si tu la reducerea emisiilor de carbon. Iata de ce este bine sa schimbi uleiul la timp.

  • Consum de combustibil redus: daca sunteti o persoana care trebuie sa parcurga distante lungi destul de frecvent, atunci intelegeti importanta consumului de gaz. Cu toate acestea, stiati ca atat consumul de combustibil cat si calitatea uleiului merg mana in mana? Schimbarile adecvate si constante ale uleiului vor ajuta la mentinerea unui consum excelent de combustibil. Daca nu reusiti sa va schimbati uleiul atunci cand este necesar, aceasta decizie va va genera un consum mai mare si va trebui sa faceti plinul mai des.
  • Reduce uzura si acumularea de impuritati in motor: daca va duceti vehiculul la mecanic pentru schimbul regulat de ulei, il veti ajuta sa isi mentina vitalitatea. Schimbarile de ulei ajuta la reducerea si indepartarea excesului de murdarie care se poate acumula in motor. Namolul este, de asemenea, o problema obisnuita in masini, iar schimbarile de ulei il vor elimina complet pentru un motor mai eficient. Practic, schimbarile de ulei contribuie la curatenia motorului dumneavoastra. Un motor curat este un motor care functioneaza fara probleme.
  • Durata mai lunga de viata a motorului: schimbarile consistente de ulei vor prelungi durata de viata a motorului, oferind masinii dvs. mai multa valoare. Cu un kilometraj mai bun al gazului, o lubrifiere adecvata a motorului si prevenirea depunerilor si a particulelor de murdarie, motorul va rezista cu siguranta mult timp. Desi nu puteti preveni intotdeauna problemele care apar in interiorul unui vehicul, cu siguranta puteti sa va asigurati ca durata de viata a motorului vehiculului este prelungita cu schimbari continue de ulei.
  • Ofera ungerea motorului: pentru a va mentine masina in functiune si eficienta, motorul va produce multa caldura. In timp ce caldura motorului este foarte normala, nu doriti niciodata ca motorul  sa se supraincalzeasca. Fara schimbari adecvate de ulei, motorul este mai susceptibil la supraincalzire. Cheia este sa va asigurati intotdeauna ca motorul  este lubrifiat corespunzator si este ferit de posibilitatea de uscare si de a provoca o multime de probleme.

Prin urmare este recomandat nu doar sa schimbati la timp uleiul, dar si sa il alegeti pe cel mai bun. In felul acesta ajutati masina sa isi mentina starea de sanatate optima pentru mai mult timp fara sa apara problemele la motor.

 

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…