Cum pot fi inlocuiti dintii lipsa?

Cum pot fi inlocuiti dintii lipsa?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care aveti nevoie de unul sau mai multe implanturi dentare, este necesar sa va indreptati atentia spre Badea Implant Cluj, pentru ca expertii de aici sunt special instruiti in procedurile avansate de implant dentar pentru a va restabili confortul si functia orala. Aceste proceduri includ implantarea imediata a implantului pentru a reduce timpul de tratament si disconfortul, stabilizarea implanturilor aparatelor pentru protezele dentare si ascensoarele sinusurilor pentru a asigura o stabilitate mai mare a osului.

Inlocuirea unui dinte lipsa – implanturi

Implanturile dentare reprezinta tratamentul de astazi pentru inlocuirea dintilor lipsa. Ele sunt de lunga durata, au un aspect natural, si promoveaza sanatatea maxilarului. Un dinte natural este ancorat in cavitatea maxilarului de radacina. Radacinile dintelui se ataseaza ferm la nivelul maxilarului si va mentin stabilitatea dintilor atunci cand mestecati.

In mod traditional, daca lipseaun dinte sau daca trebuia extras, dintii sanatosi de pe ambele parti ale dintelui lipsa ar fi taiati si folositi ca suport. Se va introduce un “pod” de trei unitati pentru a restabili dintii de sprijin si a inlocui dintele lipsa. Deoarece toti cei trei dinti sunt o singura piesa, un pod poate fi dificil de curatat si prezinta si alte provocari.

Implanturile dentare sunt alternativa moderna. In loc sa taie doi dinti perfect sanatosi, parodontistul introduce un implant dentar in clavicula pentru a inlocui radacina dentara lipsa. Pe masura ce se vindeca, implantul devine solid fixat in maxilarul tau (un proces numit osseointegratie). Odata ce implantul este gata, medicul dentist va introduce o coroana pe acest implant dentar care arata, se simte si functioneaza ca si dintele natural. Implanturile dentare stau singure si nu se bazeaza pe dintii naturali pentru sustinere.

Inlocuirea mai multor dinti cu implanturi dentare

Cand va lipsesc mai multi dinti, aveti optiunea de a-i inlocui cu o proteza partiala amovibila, coroane individuale cu implanturi sustinute  sau  poduri suportate cu implant. In functie de situatie, parodontistul va poate recomanda plasarea unui implant dentar pentru a inlocui fiecare dinte lipsa. Acest lucru permite ca dintii sa functioneze in mod natural ca unitati individuale sau sa fie conectati impreuna pentru o putere sporita.

Planurile de tratament sunt intotdeauna personalizate pentru nevoile dvs. specifice si se bazeaza pe o serie de factori, inclusiv puterea maxilarului, muscatura, numarul de dinti lipsa si calitatea oaselor, pentru a numi cateva.

Uneori, un implant care sa inlocuiasca orice dinte lipsa nu este necesar sau chiar posibil. In aceste situatii, poate fi recomandat un pod sprijinit cu implant. Un pod sustinut prin implant este o structura similara cu cea a unei proteze dentare traditionale, cu exceptia faptului ca este sustinuta mai degraba de implanturi decat de dintii naturali. Este in general acceptat faptul ca doua implanturi pot contine o punte cu trei dinti, trei implanturi care sa poata avea patru sau cinci punti dentare, iar patru sau opt implanturi trebuie sa detina poduri mai lungi sau poduri intregi.

Asadar, solutia cea mai buna pentru inlocuirea dintilor lipsa cu care se pot confrunta oamenii, este reprezentata de implanturi dentare.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…