Cele mai bune sfaturi pentru inlocuirea bateriei de la telefon

Cele mai bune sfaturi pentru inlocuirea bateriei de la telefon

0 Shares
0
0
0

Pentru a inlocui o baterie este nevoie de mai mult decat experienta. Ai nevoie si de instrumente speciale si de mediul ideal in care sa faci asta. Deci daca ai o baterie Samsung de inlocuit, mai bine mergi in service unde specialisitii vor sti exact ce anume trebuie sa faca pentru ca bateria sa fie pusa la locul sau.

De multe ori este nevoie de instrument special pentru inlocuirea bateriei, care nu se afla in cutia de instrumente. Deci, este posibil sa ai nevoie de o surubelnita pentur suruburi triunghiulare. Alaturi de aceste surubelnite speciale este foarte posibil sa ai nevoie si de alte instrumente care vor arata SF pentru tine si de care probabil ca nici nu ai auzit.

Uneori o parte din instrumente vin cu bateria de inlocuire insa acest caz nu este valabil de fiecare data. Pentru unele smartphone-uri, exista si astfel de kituri de reparatii care poate fi cumparat separat. Un astfel de kit foarte complet este de exemplu disponibil pentru iPhone.

Cu toate acestea, nu este suficient sa folosesti instrumentele pur si simplu, deoarece ar trebui sa stii deja exact ce trebuie sa faci pentru a inlocui bateria, fara a deteriora dispozitivul. Desigur, internetul ofera informatii pentru multe modele si tot ce trebuie sa faci este sa cauti tutorialul potrivit.

Pe site-urile in limba engleza, exista instructiuni pas cu pas, sau instructiuni inclusiv cu imagini. Aceste tutoriale arata mura in gura ce si cum trebuie sa faci insa tine cont de faptul ca neavand experienta, daca iti scapa mana mai tare ai toate sansele de a deteriora circuitele interioare ale telefonului.

Dar chiar si cu instrumente si informatii, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte, daca faci cu adevarat schimbul de baterie acasa sau in service. Daca dispozitivul are inca garantie, aceasta este deja in pericol prin deschiderea carcasei. Deoarece multe suruburi sunt marcate cu o vopsea speciala, care nu este neaparat vizibila, desi tie ti se pare ca ai pus totul la loc exista sansa ca atunci cand vei vrea sa apelezi la garantie sa descoperi faptul ca aceasta nu mai este valabila.

In cazul unei cereri de interventie pe garantie, producatorul poate considera daunele ca o incalcare a garantiei, chiar daca a fost doar in scopul inlocuirii bateriei. Un alt obstacol este riscul de a deteriora smartphone-ul in timpul schimbarii bateriei, deoarece de multe ori bateriile sunt atat de bine instalate incat contactele sau alte parti mici sunt in pericol.

Faptul ca bateria se poate strica, nu este o problema mare in sine – ar trebui inlocuita oricum. Dar deteriorarea poate avea efecte secundare periculoase – in cel mai rau caz, bateria va lua foc.

Tinand cont de toate aceste informarii este foarte important sa acorzi atentia cuvenita atunci cand inlocuiesti bateria si sa tii cont de toate detaliile posibile. Noi iti sugeram sa apelezi la un service pentru telefoane in momentul in care ai nevoie sa inlocuiesti o baterie. Este mai simplu si mult mai sanatos asa.

 

0 Shares
You May Also Like