Ce sunt probioticele?

0 Shares
0
0
0

Probioticele sunt microorganisme vii (bacterii si drojdii) gasite in intestinele tale. Probiotice similare sunt disponibile in unele alimente si suplimente alimentare. Probioticele sunt uneori numite microorganisme „bune” sau „sanatoase”.

Expertii considera ca aceste bacterii va ajuta sa mentineti un sistem digestiv sanatos, limitand cresterea bacteriilor „rele” sau „nesanatoase”.

Calea catre o sanatate imbunatatita

Utilizarea probioticelor se refera la sanatatea digestiva. Desi unele probiotice au aratat promisiune in studiile de cercetare, nu exista dovezi stiintifice puternice care sa sustina utilizarile specifice ale probioticelor pentru conditiile de sanatate.

Exista dovezi ca probioticele pot fi utile in prevenirea diareei cauzate de infectii si antibiotice. De asemenea, pot imbunatati simptomele sindromului de colon iritabil.

Probiotice sunt sigure?

Probioticele sunt similare cu microorganismele „bune” sau „sanatoase” care traiesc deja in sistemul digestiv. Studiile medicale nu au aratat ca probioticele sunt daunatoare pentru persoanele sanatoase. Cu toate acestea, persoanele care sunt foarte bolnave si persoanele care au un sistem imunitar slab ar trebui sa fie precaute cu privire la consumul de produse probiotice sau la administrarea de suplimente probiotice.

Reactiile adverse frecvente ale consumului de probiotice pot include gaz si balonare. Chiar daca acestea sunt de obicei usoare si temporare, efectele secundare mai grave includ reactii alergice la probiotice sau ingrediente din aliment sau supliment.

Ar trebui sa discutati cu medicul de familie inainte de a incepe sa luati cel mai bun probiotic in 2020. Medicul va poate spune cu exactitate daca un supliment probiotic are puterea de a va face rau, in functie de afectiunile medicale pe care le aveti. \Asigurati-va ca spuneti medicului dumneavoastra daca luati orice, medicamente fara prescriptie medicala sau alte suplimente alimentare.

Cum sunt disponibile probioticele?

Alimentele si bauturile care contin probiotice includ urmatoarele:

  • bauturi de soia;
  • iaurt;
  • lapte acidophilus (lapte obisnuit imbogatit cu o tulpina sanatoasa de bacterii);
  • zer;
  • cateva branzeturi moi (de exemplu, Gouda);
  • miso (pasta de soia fermentata);
  • tempeh (tort de soia fermentat);
  • kefir (bautura din lapte de vaca fermentat);
  • kimchi (legume fermentate picante);
  • usturoi nepasteurizat.

Cel mai bun probiotic insa il puteti lua ca supliment, iar megaspore.ro este magazinul online unde puteti gasi doar probiotice de cea mai buna calitate. Aceasta inseamna ca nu sunt reglementate in acelasi mod in care sunt reglementate medicamentele pe baza de reteta. Suplimentele nu trebuie sa aiba aceeasi testare de siguranta ca si medicamentele reglementate.

Cand sa vezi un medic

Nu este neobisnuit sa aveti gaz si balonare cand incepeti sa manancati sau sa luati probiotice. Acestea sunt senzatii care ar trebui sa dispara in cateva zile. Daca nu, ar trebui sa va adresati medicului dumneavoastra. Alte reactii adverse sunt rare, mai ales daca in cazul in care aveti o stare de sanatate buna.

Cu toate acestea, daca incepeti sa prezentati dureri abdominale mai severe sau aveti scaune anormale, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra.

Probioticele sunt asadar bacterii bune, care va ajuta sa aveti o stare de sanatate buna, si va ofera o multime de beneficii. Le puteti obtine din alimente, sau puteti opta pentru administrarea suplimentelor probiotice, pe care le puteti gasi pe megaspore.ro.

0 Shares
You May Also Like