Ce boala a avut Vanessa Youness Amal?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care nu stiati acest lucru, Vanessa Youness Amal este prima persoana renumita ca a reusit sa se vindece dupa ce a fost diagnosticata cu scleroza multipla, o boala care nu are leac.

Avea 22 de ani, se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, si visa la o cariera de succes in aceasta profesie, cand a fost diagnosticata cu scleroza multipla, o boala foarte complicata, care nu are leac.

Scleroza multipla este o boala care afecteaza nervii din creier si maduva spinarii. Nervii din aceste zone sunt inconjurati de o proteina numita mielina, care ajuta semnalele de la creier sa ajunga la restul corpului.

Mielina devine deteriorata la persoanele cu SM, deoarece sistemul imunitar o confunda cu ceva ce nu ar trebui sa fie acolo, si o ataca. Acest lucru inseamna semnalele din lupta creierului pentru a trece corect.

Scleroza multipla afecteaza organismul in moduri diferite si prezinta multe simptome, dar persoanele cu SM in mod normal nu le vor experimenta pe toate. Unele dintre cele mai frecvente simptome includ: starea de oboseala pe timpul zilei; probleme ale vezicii urinare; probleme cu echilibrul si coordonarea (dezechilibrarea in timpul mersului).

Problemele de vedere, cum ar fi estomparea si pierderea vederii sunt, de asemenea, frecvente, la fel ca rigiditatea musculara si miscarile necontrolate sau spasmele.

Cursul SM este diferit pentru fiecare individ, ceea ce face dificila predictia. Pentru majoritatea oamenilor, incepe cu un prim atac, de obicei (dar nu intotdeauna) urmat de o recuperare completa pana aproape completa.

Saptamanile, lunile sau chiar anii pot trece inainte de un alt atac, urmat din nou de o perioada de ameliorare a simptomelor. Acest model caracteristic este numit SM recidivant-remis.

SM primar-progresiv se caracterizeaza printr-un declin fizic treptat, fara remisiuni vizibile, desi poate exista o usurare temporara sau usoara de simptome. Acest tip de SM are un debut ulterior, de obicei dupa varsta de 40 de ani, si este la fel de frecvent la barbati ca la femei.

SM secundar-progresiv incepe cu un curs de recidiva-remitere, urmat de un curs primar-progresiv ulterior. Majoritatea indivizilor cu SM recidivant-remitent sever vor dezvolta SM progresiv secundara daca nu sunt tratate.

Acestea sunt cateva date generale pe care trebuie sa le cunoasteti in legatura cu aceasta boala complicata si greu de suportat, pe care a avut-o si Vanessa Youness Amal. Ea insa, a ales sa infrunte boala, a acceptat diagnosticul si alaturi de doctorul Stefan Stangaciu, presedintele Asociatiei Romana si Germane de Apifitoterapie, au pornit pe drumul vindecarii.

Vanessa Youness Amal a respectat la sange planul de tratament propus de catre doctorul Stefan Stangaciu, iar in cele din urma a stopat evolutia sclerozei multiple, si si-a vindecat leziunile cauzate de boala.

Dupa ce s-a vindecat, a demarat diferite proiecte de antreprenoriat social. A infiintat Fondul de investitii Youness, Fundatia Youness si a creat de-asemenea Clinica Youness, pentru ca pacientii cu scleroza multipla sa se poata trata.

A scris si cartea „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, unde a povestit totul despre tratamentul pas cu pas pe care l-a urmat, si care a ajutat-o sa se vindede de boala fara leac.

0 Shares
You May Also Like