Cazare Brandeberg Brasov – atractii turistice ale zonei

0 Shares
0
0
0

Toti mai multi turisti care vor sa viziteze atractiile din zona Branului aleg sa caute cazare Brandeberg Brasov datorita numeroaselor atractii turistice existente in jurul locatiei, dar mai ales datorita celor mai bune servicii oferite in aceasta regiune.

Pensiunea Brandeberg are si un restaurant unde turistii pot incerca preparate traditionale sau moderne. Toate facilitatile respecta cele mai inalte stadarde.

Iata cateva atractii turistice apreciate de vizitatorii care s-au cazat la Brandeberg.

Castelul Peles din Sinaia din apropiere este remarcabil. Acest fost palat de vara pentru regele Romaniei este rafinat si unul dintre castele cu adevarat basm din Europa. Trebuie sa faceti un tur cu ghid, dar merita.

Situat la 25 km de Brasov si la 190 km de Bucuresti, Bran reprezinta atat un loc istoric, cat si o legenda. Branul este poarta dintre Transilvania si Valahia, cu o singura parte aliniata de Muntii Piatra Craiului, iar cealalta cu muntii Bucegi.

Branul gazduieste unul dintre cele mai vizitate castele din Europa, Castelul Dracula, sursa care a inspirat legenda cea mai fascinanta a contelui Dracula.

Castelul a fost construit de locuitorii din Brasov in intervalul 1377-1382 pentru protejarea trecerii de munte a turcilor invadatori.

La inceputul secolului al XX-lea a devenit resedinta preferata a Reginei Maria a Romaniei, regina pentru care locuitorii Branului au manifestat o recunostinta profunda, deoarece au beneficiat si de o apreciere profunda in timpul monarhiei romanesti.

Desi numele Bran este strans legat de cel al Castelului Bran, regiunea este extrem de bogata in atractiile turistice: Cheile Moieciului, Muntii Bucegi si Piatra Craiului, Pestera Dambovicioara, Cetatea Rasnovului, precum si Brasov si invecinate cetati sasesti din Prejmer si Harman.

De asemenea, pot fi vizitate situri mai indepartate, cum ar fi: Castelul Peles din Sinaia, cetatea medievala Sighisoara (Patrimoniul UNESCO) sau Biertan, una dintre cele mai mari cetati sasesti din Transilvania. Branul a devenit, de asemenea, un loc care concureaza cu orasul datorita vilelor sale inteligente construite in ultimii ani.

A trai intr-o natura bine gandita, cu oameni harnici si primitori, oamenii din Bran stiau intotdeauna cum sa beneficieze de pe urma activelor pe care le aveau din turism.

Turismul rural a fost practicat in regiune de cateva decenii, reprezentand o alternativa fezabila la marile hoteluri din statiunea Valea Prahovei sau Poiana Brasov. Statiunea Poiana Brasov este un loc traditional pentru schi, dar si pentru petrecerea vacantei de vara. accesul de la Rasnov este destul de scurt (9 km).

Odata facea parte din regiunea saxona numita Burzenland. Cu toate acestea, orasul este mult mai vechi, datand din vremurile traco-romane. Aici se afla o casa saseasca restaurata proaspat  din secolul al XIV-lea, precum si multe vechi case sasesti. In limba germana numele orasului este “Rosenau”, ceea ce inseamna lunca crescuta.

Exista aproximativ 15.000 de locuitori care traiesc chiar langa o padure uriasa care duce in munti. Raul Ghimbasel (german: Burzen) traverseaza orasul.

Astazi cea mai mare parte a populatiei este romaneasca, dar exista si rromi, germani si maghiari. Orasul se dezvolta rapid spre un important oras turistic, in timp ce se dezvolta noi pensiuni si atractii.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…