Beneficii ale dansului si muzicii de practicat acasa

Beneficii ale dansului si muzicii de practicat acasa

0 Shares
0
0
0

Ambele sunt instrumente foarte puternice pentru dezvoltarea si invatarea copiilor. Dancevision este locul din care poti invata sa dansezi perfect.

Muzica si dansul sunt ceva innascut la copii. Tuturor le place sa danseze, sa cante, sa asculte muzica de la o varsta foarte frageda… Pe langa faptul ca sunt distractive pentru ei, isi imbunatatesc abilitatile motorii, coordonarea, simturile, exprimarea sentimentelor…

Este un moment bun pentru a dansa si a asculta muzica cu copiii tai

Muzica nu este doar un instrument care excita si vibreaza, dar este, de asemenea, foarte util sa se promoveze dezvoltarea celor mici si sa se imbunatateasca conexiunile lor neuronale, ceea ce ii ajuta in invatarea lor. Dansul, impreuna cu muzica, serveste la stimularea abilitatilor motorii si a abilitatilor sociale. Impreuna, ele formeaza o minunata “arma” care ii face pe copii mai buni in toate aspectele vietii lor.

Mai exact, muzica si dansul au urmatoarele beneficii:

  1. Ele intaresc memoria vizuala, gestuala si auditiva, ceea ce favorizeaza fixarea amintirilor si invatarea.
  2. Ele favorizeaza atentia si concentrarea.
  3. Ele sporesc creativitatea si imaginatia.
  4. Ele stimuleaza abilitatile motorii si ritmul.
  5. Ele favorizeaza coordonarea, elasticitatea si echilibrul.
  6. Ele promoveaza abilitatile sociale si stima de sine.
  7. Ele cresc fericirea, atat instantaneu, cat si pe termen lung.
  8. Ele reduc stresul si anxietatea.
  9. Ele imbunatatesc capacitatea de a rezolva probleme matematice si logice.

Dansul, fiind o activitate fizica, favorizeaza exercitiile cardiovasculare si reduce riscul de supraponderabilitate.

Prin urmare, se recomanda stimularea copiilor din pantecele mamei prin muzica. Toate tipurile de muzica sunt bune, desi pentru copii muzica clasica poate fi mai recomandata. Dar odata ce copilul este mare, orice muzica sau dans este benefic. Desigur, este important sa ii placa si sa se  simta fericiti cand asculta.

Lasa-l sa danseze si el dupa ritmul lui si nu-l forta sa faca ce vrei tu. El trebuie sa se bucure de sine in libertate. De fapt, cercetarile recente afirma ca bebelusii se nasc programati sa danseze si ca, cu cat isi sincronizeaza mai mult miscarile cu muzica, cu atat le place mai mult. Prin urmare, din moment ce nu se simt rusinati, trebuie sa-i lasam sa danseze in timpul liber. Vei vedea cum zambesc.

Muzica si dansul sunt doua discipline diferite, predate de profesionisti specializati, care au obiective si continuturi diferite. Cu toate acestea, ambele au multe aspecte in comun, de care pot beneficia reciproc.

Autorii de prestigiu recunoscuti in pedagogia muzicala, cum ar fi Dalcroze si Orff, nu concep educatia muzicala daca nu este insotita de miscare. La randul sau, muzica ofera dansatorului elementele de care are nevoie pentru a sustine, exprima si comunica sentimente.

Ambele discipline au elemente comune care permit conectarea lor. Aceste elemente sunt:

 Ritmul

Pasii de dans au un ritm intern propriu. Acest lucru trebuie sa interactioneze cu ritmul muzicii pentru a coordona si a obtine o baza ferma in miscare.

Pentru dansatori, ritmul este o constanta care ofera forta principala de miscare.

Cum au aparut jucariile?

Jucariile au devenit mai raspandite odata cu schimbarea atitudinilor occidentale fata de copii si copilarie, determinata de iluminism. Anterior, copiii au fost adesea considerati adulti mici, de care se astepta sa munceasca pentru a produce bunurile de care familia avea nevoie pentru a supravietui. Dupa cum a sustinut carturarul in cultura copiilor Stephen Kline, copiii medievali erau „mai pe deplin integrati in fluxul zilnic de a face si de a consuma, de a se intelege. Nu aveau autonomie, statuturi separate, privilegii, drepturi speciale sau forme de comportament social care erau in intregime lor. proprii.”

Pe masura ce aceste idei au inceput sa se schimbe in epoca iluminismului, suflarea bulelor din resturile de sapun de spalat a devenit o distractie populara, asa cum se arata in pictura Balonul de sapun (1739) de Jean-Baptiste-Siméon Chardin , iar alte jucarii populare includ cercuri , carute de jucarie . , zmee , roti care se invartesc si papusi. Multe jocuri de societate au fost produse de John Jefferys in anii 1750, inclusiv A Journey Through Europe.  Jocul era foarte asemanator cu jocurile de societate moderne; jucatorii s-au deplasat de-a lungul unei piste cu aruncarea unui zar (un teetotuma fost de fapt folosit) iar aterizarea pe spatii diferite l-ar ajuta sau il impiedica pe jucator.

In secolul al XIX-lea, valorile occidentale au dat prioritate jucariilor cu scop educativ, precum puzzle-urile, cartile, cartile si jocurile de societate. Jucariile cu tematica religioasa au fost, de asemenea, populare, inclusiv un model Arca lui Noe cu animale in miniatura si obiecte din alte scene biblice . Odata cu cresterea prosperitatii in randul clasei de mijloc, copiii au avut mai mult timp liber pe maini, ceea ce a dus la aplicarea metodelor industriale la fabricarea jucariilor.

Jucariile mai complexe pe baza de mecanica si optica au fost, de asemenea, inventate in timpul secolului al XIX-lea. Carpenter si Westley au inceput sa produca in masa caleidoscopul , inventat de Sir David Brewster in 1817, si au vandut peste 200.000 de articole in trei luni la Londra si Paris. Compania a reusit, de asemenea, sa produca in serie felinare magice pentru a fi utilizate in spectacole de fantasmagorie si galante, prin dezvoltarea unei metode de productie in masa folosind un proces de imprimare cu placi de cupru. Imaginile populare de pe felinare au inclus regalitate , flora si fauna si structuri geografice/fabricate de om din intreaga lume.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…