3 motive pentru care ar trebui sa-ti trimiti parintii la azilul de batrani

3 motive pentru care ar trebui sa-ti trimiti parintii la azilul de batrani

0 Shares
0
0
0

Rolul tau intr-o familie se schimba brusc cand parintii tai incep sa imbatraneasca. Acum te vei intreba probabil, cine va avea grija de ei si de fericirea lor? Dupa cateva cautari, cu siguranta vei gasi un numar de case de batrani care vor face aceste lucruri pentru tine, chiar daca este o decizie grea sa te desparti de ceu cu care ti-ai petrecut viata. Oamenii care isi trimit parintii la azilul de batrani se gasesc adesea vinovati de ei insisi. Dar cum ramane cu cei care nu? Se descurca bine cu aceasta alegere? Multi cred ca aceste persoane se descurca, dar de fapt nu este asa. Daca esti unul dintre acele persoane care vor sa isi pastreze parintii mereu aproape, ai putea alege un azil de batrani, care sa se afle in zona in care locuiesti. Nu exista unul, ci atat de multe motive pentru a face acest lucru, unele dintre ele le-am explicat mai jos pentru a te convinge.

Nevoi de ingrijire a sanatatii

Nu poti cunoaste sau prezice starea medicala a parintilor tai in varsta, decat daca esti un medic bun. A avea grija de sanatatea parintelui tau in varsta poate parea usor de gestionat la inceput, dar in ultima instanta se dezvolta intr-o problema majora care necesita atentia ta tot timpul. Multi medici au subliniat ca, fara o supraveghere adecvata, batranii pot avea probleme precum incontinenta, dementa si mobilitatea limitata. Decizia ta de a avea grija de parintii tai in varsta nu va satisface nevoia ingrijirii medicale adecvate pe care acestia o cer. Gandeste-te inca o data! Esti dispus sa ii gestionezi medicatia, sa ti evidenta programarilor si sa faci fata schimbarii bruste in comportamentul parintilor tai? Desigur ca nu.

Obligatii personale

Pe langa ingrijirea parintilor tai in varsta, mai ai si alte obligatii personale care trebuie indeplinite. Sa-ti faci munca si sa-ti gestionezi gospodaria, cu siguranta, va reduce timpul pe care trebuie sa-l petreci cu parintii tai. Facand totul in acelasi timp, te poate duce la stres, deteriorarea relatiilor de familie si iti poate reduce implicarea in alte activitati si, de asemenea, iti perturba tiparul de somn. Situatia se poate agrava si mai mult daca starea parintilor tai include simptome grave, cum ar fi schimbarile de dispozitie. Deci, in loc sa-ti sacrifici viata personala pentru un lucru pe care il poti face mai bine de atat, nu este o idee buna.

Limitari personale

Chiar daca esti medic, nu poti avea grija de parintii tai, deoarece necesita timp si energie. Poate fi si mai daunator daca te lupti cu propriile probleme medicale simultan. Poate ca sufletul tau isi doreste sa poti avea grija de parintii tai, dar fizic nu poti sa faci asta, deoarece risti sa iti distrugi si tu sanatatea.

Trimiterea parintilor tai in varsta la un azil de batrani este o idee buna pentru tine si pentru parintii tai. AsertivO este o destinatie conceputa in jurul notiunii de vacanta, iar acest lucru este extraordinar, deoarece iti vei putea vizita parintii, in timp ce acestia se relaxeaza la standarde maxime!

Ce este Alzheimer?

Alzheimer este cea mai frecventa cauza a dementei , un termen general pentru pierderea memoriei si alte abilitati cognitive suficient de grave pentru a interfera cu viata de zi cu zi. Boala Alzheimer reprezinta 60-80% din cazurile de dementa.

Alzheimer nu este o parte normala a imbatranirii. Cel mai mare factor de risc cunoscut este cresterea in varsta, iar majoritatea persoanelor cu Alzheimer au 65 de ani si mai mult. Boala Alzheimer este considerata a fi Alzheimer cu debut mai tanar daca afecteaza o persoana sub 65 de ani. Debutul mai tanar poate fi denumit si Alzheimer cu debut precoce. Persoanele cu Alzheimer cu debut mai tanar pot fi in stadiul incipient, mijlociu sau tarziu al bolii.

Alzheimer se agraveaza in timp. Alzheimer este o boala progresiva, in care simptomele dementei se agraveaza treptat de-a lungul unui numar de ani. In stadiile sale incipiente, pierderea memoriei este usoara, dar cu boala Alzheimer in stadiu avansat, persoanele isi pierd capacitatea de a purta o conversatie si de a raspunde la mediul lor. In medie, o persoana cu Alzheimer traieste la 4 pana la 8 ani dupa diagnostic, dar poate trai pana la 20 de ani, in functie de alti factori.

Alzheimer nu are nici un tratament , dar un singur tratament – aducanumab (Aduhelm ™) – este prima terapie care demonstreaza ca eliminarea amiloidului, unul dintre semnele distinctive ale bolii Alzheimer, din creier are o probabilitate rezonabila de a reduce declinul cognitiv si functional la persoanele care traiesc cu boli precoce. Alzheimer. Alte tratamente pot incetini temporar agravarea simptomelor dementei si pot imbunatati calitatea vietii celor cu Alzheimer si ingrijitorilor acestora. Astazi, exista un efort la nivel mondial in desfasurare pentru a gasi modalitati mai bune de tratare a bolii, de a intarzia debutul acesteia si de a preveni dezvoltarea acesteia.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…