Asemanari si deosebiri intre laptopuri refurbished si laptopuri second hand

0 Shares
0
0
0

Toate persoanele care au nevoie de un laptop pe care sa il foloseasca fie in interes personal, fie in interes profesional, isi pot indrepta atentia spre laptopuri noi de exemplu.

Din punct de vedere financiar aceste echipamente nu reprezinta o solutie buna pentru cei cu buget limitat, deoarece sunt destul de scumpe, insa din punct de vedere al performantelor, laptopurile noi pot reprezenta oricand o solutie.

Cei care au de gand sa isi aleaga un echipament performant la un pret atractiv pot opta pentru un laptop refurbished, sau isi pot alege un laptop second hand de generatie noua.

Desi multa lume considera ca un laptop refurbished este un laptop second hand, lucrurile nu stau chiar asa, iar in cele ce urmeaza vom vedea ca intre aceste doua tipuri de echipamente exista si asemanari, dar si deosebiri.

O prima asemanare este aceea ca atat laptopurile refurbished cat si laptopurile second hand au mai fost folosite o anumita perioada de timp inainte de a fi scoase pe piata.

Un alt aspect foarte important este acela ca atat laptopurile refurbished cat si laptopurile second hand sunt mult mai ieftine decat laptopurile noi. Acesta este si motivul pentru care multe persoane fie isi aleg un laptop refurbished, fie isi aleg un laptop nou.

O alta asemanare poate fi aceea ca atat laptopurile second hand cat si laptopurile refurbished pot prezenta urme de uzura. Aici insa este important de specificat faptul ca laptopurile refurbished prezinta urme mult mai putin vizibile decat laptopurile second hand. Exista si laptopuri refurbished care nu prezinta nici o urma de uzura.

Atat laptopurile second hand cat si cele refurbished vin cu sistemul de operare instalat, dar si cu alte drivere. Anumite asemenea echipamente au chiar si un program antivirus instalat.

Asadar, se poate din ceea ce se poate observa, pot sa existe mai multe asemanari intre laptopurile second hand si laptopurile refurbished.

Exista insa si diferente intre aceste doua tipuri de echipamente, iar una dintre ele ar fi legata de performantele echipamentului. Cu siguranta un laptop refurbished este mai performant decat un laptop second hand.

Cum este posibil acest lucru? Ei bine, laptopul refurbished este acel laptop scos pe piata de catre producator pentru a doua oara. Mai exact, laptopurile resigilate sau cele care dupa o perioada foarte scurta de utilizare au ajuns din nou in fabrica, unde au fost testate, reconditionate si din nou testate, pentru a fi scoase pe piata, sunt cunoscute sub denumirea de laptopuri refurbished.

Aceste echipamente au performante mult mai bune decat cele second hand dat fiind faptul ca daca anumite componente nu functionau perfect, erau inlocuite cu altele noi, iar astfel laptopurile refurbished nu aveau cum sa nu ruleze perfect.

Apoi trebuie precizat faptul ca intre laptopurile second hand si laptopurile refurbished exista si diferente de pret, iar aici este important de amintit faptul ca laptopurile refurbished sunt ceva mai scumpe decat laptopurile second hand, insa au avantajul de a fi mai ieftine decat laptopurile noi.

Asadar, intre aceste doua categorii de echipamente, exista atat asemanari cat si diferente.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…