Cum se alege un contabil bun?

Cum se alege un contabil bun?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care intentionati sa deschideti o firma, cu siguranta trebuie sa cautati un contabil care sa se ocupe de afacerea dvs. Deasemenea, puteti avea nevoie sa va indreptati atentia spre un contabil si in cazul in care nu sunteti multumit de calitatea serviciilor oferite de catre contabilul cu care colaborati in prezent.

Ei bine, pentru a face cea mai buna alegere este important sa tineti cont de cateva detalii importante, care va vor fi prezentate in continuare, iar astfel veti alege cea mai buna contabila Bucuresti.

De foarte multe ori, antreprenorii aleg sa isi schimbe contabilii pentru ca nu exista o potrivire de personalitate sau o toleranta reciproca si nici o prea mare incredere intre cele doua parti.

Tocmai de aceea ar fi indicat sa va indreptati atentia spre serviciile de contabilitate oferite de catre un contabil care lucreaza deja pentru cineva cunoscut dvs. Daca va este recomandat contabilul, veti avea o mai mare siguranta si o mai mare incredere in capacitatile sale, iar astfel veti putea avea o colaborare mult mai buna, fara incidente.

Nivelul profesional al contabilului este foarte important, si trebuie neaparat sa tineti cont de acest aspect. Este o cerinta obligatorie aceea de a va asigura ca alegeti un contabil care sa cunoasca foarte bine sectorul dvs. de activitate, dar si contabilitatea PFA in sistem real.

Puteti primi recomandari foarte bune despre un contabil, insa acesta se poate sa nu fie tocmai bun in domeniul dvs. de activitate, asa ca este important sa tineti cont si de acest aspect. Asa cum un avocat este specializat in cazuri de divort sau asa cum un medic este specializat in stomatologie sau oftalmologie, asa si un contabil poate fi specializat intr-un domeniu diferit.

Un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il aveti in vedere in momentul in care va aflati in cautarea unui contabil pentru afacerea dvs. este legat de pregatirea contabilului. Este foarte important ca acesta sa detina toate atestarile necesare si valabile (adica sa fie membru CECCAR activ), sa fie economist (sa aiba diploma de licenta de la o facultate de stiinte economice).

Acestea sunt cele doua ipoteze care ii permit unui contabil sa practice aceasta meserie si sa aiba raspunderea deplina asupra lucrarilor efectuate. Un contabil insa care nu este membru CECCAR, nu poate avea raspundere deplina asupra lucrarilor efectuate.

Disponibilitatea contabulului reprezinta un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il aveti in vedere atunci cand aveti nevoie de un contabil nou. Este extrem de important ca acesta sa va raspunda la email sau la telefon de fiecare data cand aveti nevoie. Deasemenea, acesta trebuie sa fie dispus sa va ofere servicii de consultanta atunci cand aveti nevoie.

Tariful cerut de catre contabil este un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il luati in calcul. Tariful poate fi stabilit in functie de munca pe care acesta o presteaza in folosul firmei pe care o detineti.

Deci, acestea sunt cateva detalii importante de care trebuie sa tineti cont in momentul in care aveti nevoie de un contabil pentru afacerea pe care o detineti.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…