Cerealele care nu trebuie să îți lipsească din bucătărie pentru un regim alimentar echilibrat

Cerealele care nu trebuie să îți lipsească din bucătărie pentru un regim alimentar echilibrat

0 Shares
0
0
0

Cerealele care nu trebuie să îți lipsească din bucătărie pentru un regim alimentar echilibratIndiferent de regimul alimentar pe care îl urmați, cerealele sunt de nelipsit, deoarece oferă corpului foarte mulți nutrienți. În plus, cerealele pot sta la baza oricărei mese, pot fi utilizate pentru coacere, dar pot fi servite și ca gustări.

Dacă v-ați hotărât să urmați un regim alimentar mai echilibrat și mai sănătos, ceea ce puteți face este să înlocuiți cerealele procesate cu cerealele integrale. De exemplu, orezul brun este mai indicat decât orezul alb deoarece include proteine și fibre, ambele fiind importante nu numai pentru starea generală de sănătate și pentru energie, dar și pentru senzația de sațietate.

Iată câteva cereale pe care veți dori să le adăugați pe lista de cumpărături pentru o bucătărie complet aprovizionată:

Orz

Când vorbim despre cereale foarte versatile, pe care le putem servi ca garnitură, dar pe care le putem adăuga și în supe sau tocane, atunci trebuie să menționăm orzul. Fulgii de orz pot fi consumați asemeni fulgilor de ovăz sau pot fi adăugați în supe pentru a înlocui fideaua. De asemenea, unele tipuri de orz pot fi un înlocuitor excelent al orezului, mai ales dacă vă doriți mâncăruri cremoase de tip risotto.

Ori de câte ori puteți, încercați să optați pentru orz decorticat, care prezintă o coajă exterioară subțire. Deși textura acestui tip de orz este mai grosieră și necesită un timp mai îndelungat de gătire, orzul decorticat conține nutrienți suplimentari.

Ovăz

Ca și în cazul majorității celorlalte cereale, ovăzul se prezintă sub mai multe forme, iar unele sunt mai hrănitoare decât altele, deoarece includ mai multe părți din cereală. Fulgii de ovăz pe care îi putem cumpără din majoritatea magazinelor și care se gătesc într-un minut chiar și în cuptorul cu microunde nu sunt la fel de bogați în nutrienți precum fulgii integrali de ovăz.

Pentru a putea găti o varietate de preparate bogate în nutrienți, cel mai indicat este să umpleți cămara cu mai multe tipuri de ovăz, inclusiv ovăz integral, fulgi de ovăz fini și ovăz instant.

Orez

Există un motiv pentru care orezul este un aliment de bază în întreaga lume. Este accesibil, eficient din punct de vedere nutrițional, deosebit de versatil și are o perioadă îndelungată de valabilitate.

Pentru a putea găti o varietate de mâncăruri delicioase și hrănitoare, este bine să aveți la îndemână mai multe tipuri de orez, inclusiv orez arborio, jasmine, orez sălbatic, orez roșu sau negru, orez cu bob lung, basmati, orez integral și orezul pentru pilaf.

Orezul cu bob scurt, cum ar fi Arborio, este excelent pentru risotto, în timp ce orezul jasmine este un acompaniament excelent pentru curry. Dacă regimul alimentar personal nu include gluten, puteți opta pentru orez fără gluten, cum ar fi orez Carnaroli fără gluten, învechit 7 ani, Acquerello. Chiar dacă nu consumați orez în mod frecvent, tot este indicat să aveți tot timpul în bucătărie cel puțin un singur tip de orez.

Pe lângă orezul fără gluten, persoanele care nu consumă gluten, precum și persoanele care suferă de boala celiacă, mai au la îndemână alte două tipuri de cereale foarte hrănitoare și lipsite de gluten, și anume quinoa și meiul.

Despre quinoa se știe că este un superaliment, în timpul ce meiul începe să capete tot mai multă popularitate.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…