Ce sunt probioticele?

Ce sunt probioticele?

0 Shares
0
0
0

Probabil ai auzit de probiotice, dar stii ce sunt? Ei bine, in cazul in care nu stii ce sunt probioticele, vei afla in cele ce urmeaza, si cu siguranta vei dori apoi sa cunosti probioticul cel mai bun.

CE SUNT PROBIOTICELE?

Probioticele sunt microorganisme vii care pot oferi unele beneficii pentru sanatate atunci cand sunt administrate in cantitati suficiente. Acestea sunt adesea denumite “bacterii bune” datorita rolului lor in promovarea intestinului sanatos. In ultimii ani, aceste bacterii bune au castigat o importanta semnificativa datorita rolului lor emergent in sprijinirea sanatatii generale.

DE CE LUATI PROBIOTICE?

Pentru a intelege cu adevarat de ce ati lua un supliment probiotic, trebuie sa intelegeti mai intai bacteriile din corpul nostru. Un numar mare de microorganisme traiesc pe si in interiorul corpului uman. Unele dintre bacterii pot fi de ajutor (bacteriile bune) si unele nu sunt de ajutor. Este preferabil sa aiba mai multe bacterii ajutatoare decat bacterii nefolositoare organismul uman. Acolo probioticele pot fi benefice.

Multe dintre microorganismele din produsele probiotice sunt aceleasi sau similare cu microorganismele benefice care se gasesc in corpurile noastre. Suplimentarea dietei cu tulpini prietenoase cu microbi, sub forma unui supliment probiotic, poate ajuta la completarea bacteriilor sanatoase in intestin. Probioticele pot de asemenea sustine sanatatea imuna, ajuta digestia si absorbtia nutrientilor si produc anumite vitamine.

CUM SE ALEG PROBIOTICELE BUNE?

Probioticele sunt recomandate pentru mai mult decat un suport digestiv zilnic. Cercetarile emergente arata ca anumite tulpini pot avea beneficii dincolo de sanatatea digestiva. Probioticele sunt in curs de investigare in contextul sanatatii orale si vaginale, sanatatii imune, starii de spirit, nivelului colesterolului, managementului greutatii, performantei sportive, frumusetii si multe altele. Probioticul potrivit pentru tine va depinde de scopul tau.

Probioticele sunt identificate mai intai prin numele genului (de exemplu, Lactobacillus), urmat de numele unei specii (de exemplu, acidophilus) si, in sfarsit, de numele unei tulpini (CUL 60). Exista sute de tulpini probiotice in corpul uman.

O tulpina este o identificare a specificitatii bacteriene care distinge o tulpina de alta. Numele de tulpini sunt importante deoarece datele care sustin o singura tulpina sau amestec de tulpini nu sustin in mod necesar altul.

Daca scopul dvs. in cumparaturile pentru un supliment probiotic este de a ajuta la o nevoie specifica, veti dori sa va asigurati ca tulpina a fost studiata pentru a sprijini aceste rezultate specifice. In timp ce alte produse probiotice pot contine un amestec de tulpini care au fost studiate pentru sanatatea generala digestiva si pot fi recomandate pentru sprijinul zilnic al intestinului.

CE FACE UN PROBIOTIC DE INALTA CALITATE?

O varietate de factori afecteaza capacitatea unui anumit probiotic de a-si face drumul spre colon si poate avea un efect benefic. Un supliment probiotic trebuie sa supravietuiasca in primul rand productiei si depozitarii.

Caldura pasteurizata si temperaturile extreme in timpul depozitarii pot distruge aceste microorganisme. Probioticele trebuie sa fie, de asemenea, capabile sa supravietuiasca la pH scazut al stomacului si sa ajunga la colon in cazul in care unii pot adera la celulele intestinale. Este necesar un proces special de uscare prin inghetare pentru a se asigura ca bacteriile sanatoase gasite in sticla probiotica supravietuiesc calatoriei spre si prin tractul digestiv.

0 Shares
You May Also Like