Ce probleme poate avea un telefon Huawei P8 Lite si cum pot fi acestea remediate?

Ce probleme poate avea un telefon Huawei P8 Lite si cum pot fi acestea remediate?

0 Shares
0
0
0

Foarte multe persoane care intentioneaza sa isi cumpere un smartphone nou, aleg sa isi indrepte atentia spre dispozitivele Huawei, in conditiile in care acestea vin la un raport calitate – pret foarte atractiv.

Desi a trecut ceva timp de la momentul lansarii sale, Huawei P8 Lite este inca un dispozitiv indragit de catre utilizatori; un dispozitiv care inca face fata cu succes cerintelor.

Cu toate acestea insa, si P8 Lite poate ajunge pe mana expertilor de la service, iar unele dintre probleme pot cauzate de neglijenta utilizatorului. De exemplu, atunci cand telefonul este scapat pe jos, iar drept consecinta este necesara o inlocuire display Huawei P8 Lite, cu siguranta vina este doar a utilizatorului. In plus, daca telefonul ar fi fost echipat cu husa si folie de protectie, display-ul nu s-ar fi spart.

Exista si situatii in care aceste dispozitive se defecteaza din alte motive, iar in continuare vom discuta despre un exemplu concret, foarte des intalnit.

Aparatul nu poate sa se conecteze la dispozitive Wifi sau Bluetooth:

Setari Wifi incorecte

Verificati setarile Wi-Fi accesand Setari> Setari avansate> Wifi> Selectati: “Intotdeauna” daca nu este deja selectat. Puteti alege, de asemenea, “Numai cand este conectat” ca alternativa. Pentru aceasta optiune, dispozitivul se va conecta la Wifi sau Bluetooth numai cand dispozitivul se incarca.

Wifi sau Bluetooth trebuie sa fie restabilite

Metoda 1: Cea mai usoara metoda de a restabili conexiunea este sa dezactivati si sa reporniti Wifi sau Bluetooth. Acest lucru se poate face in meniul de setari.

Metoda 2: Daca aceasta nu rezolva problema, incercati sa reporniti dispozitivul. Repornirea dispozitivului ar putea rezolva o problema de software cu dispozitivul. Pentru a reporni dispozitivul, tineti apasat butonul de alimentare pentru cateva secunde pana cand dispozitivul se opreste. Apoi mentineti din nou butonul de alimentare pentru cateva secunde pentru a reporni aparatul.

Metoda 3: Uneori problemele de conexiune Wifi si Bluetooth pot fi cauzate de alte aplicatii de pe dispozitiv. Repornirea dispozitivului in modul Safe Mode va reporni dispozitivul in timp ce ruleaza numai cele mai elementare aplicatii necesare pentru ca dispozitivul sa functioneze. Pentru a reporni aparatul in modul Safe:

Pasul 1: Tineti apasat butonul de alimentare.

Pasul 2: Tineti apasata optiunea de oprire.

Pasul 3: Selectati OK pentru a reporni dispozitivul in modul Safe Mode.

Pasul 4: Reporniti dispozitivul in mod normal si Modul de siguranta va fi eliminat.

Metoda 4: Ultima metoda de remediere a problemelor de conexiune Wifi si Bluetooth este stergerea partitiei cache. Stergerea partitiei cache elimina o parte din aglomeratia de pe dispozitiv, permitandu-i sa functioneze mai eficient. Pentru a sterge partitia cache:

Pasul 1: Scoateti bateria si puneti-o inapoi.

Pasul 2: Apasati simultan butoanele de alimentare si de crestere a volumului.

Pasul 3: Folositi tasta de volum defilati pentru a sterge partitia cache.

Pasul 4: Apasati butonul de alimentare.

Pasul 5: Cand se afiseaza mesajul “Cache Wipe Complete” defilati pentru a reporni sistemul.

Probleme de router

Este posibil ca problema conexiunii Wifi sa nu fie cauzata de dispozitivul in sine. Daca acest lucru pare sa fie cazul, incercati sa deconectati routerul de cel putin treizeci de secunde. Apoi conectati routerul inapoi si incercati sa reconectati dispozitivul la acesta.

In cazul in care routerul nu reprezinta o problema, iar alte dispozitive conectate functioneaza, atunci telefonul are o problema si trebuie dus in service, pentru ca specialistii sa se ocupe de remedierea problemei.

0 Shares
You May Also Like